4e Ronde gestart en.. super snel afgelopen

Als journalist C/Q reporter van de vrije nieuwsgaring heb je af en toe hulp nodig van de plaatselijke aanwezigen. Daar onze wereldreiziger Ton Nientied graag de helpende hand biedt en plaatselijk aanwezig is, vervulde hij deze taak maar al te graag. En eigenlijk zo spannend dat ik me af vraag of ik bang moet zijn voor mijn “positie” we zullen zien????????

Naar de partijen, want die zijn spannend

Wederom laat Harry Zuurbier zien wat zijn doel is (de titel) en hij versloeg zijn tegenstander is een zeer respectabel aantal beurten (16) waar Jan van der Fluit echt niet aan te pas kwam. Vechtend als een leeuw kreeg hij op z’n broek en boog het hoofd met respect naar z’n tegenstander die daardoor aan de leiding gaat met 4 gewonnen partijen, 8 punten.

Nico Gruijs is heftig in de achtervolging

Natuurlijk laat hij dit niet gebeuren, zijn kop buigen is z’n eer te na en hij vecht als een leeuw. Jan Bleijendaal kreeg een serie van 10 te verwerken en boog ook respectvol het hoofd na 21 beurten. Nico heeft dus 7 matchpunten en staat dik nummer 2, super spannend en de finale laat zich op deze manier raden. Maar…. Er zijn nog 3 rondes en alles is mogelijk.

Goedbedoelde steek onder water helpt echt

De eer van Albert werd aangesproken, het laatste bericht deed hem besluiten te laten zien dat ook hij iets op tafel kan leggen. Als lastige tegenstander zijnde werd Peter Vermeij aan de zegekar geknoopt in een zinderende partij. Om en om werden er beurten gemist aan het einde van de partij die een ieder op het puntje van de stoel bracht. Peter was het dichtst bij de overwinning maar wist op bijzondere wijze de laatste carambole te missen. Zowel Albert als Peter misten daarop beide nog een beurt. Albert vond de spanning genoeg en maakte het uit, zelden zo’n blij gezicht gezien als van die man.

Zo, ik kan thuiskomen

Anton Sprenkeling laat zien dat ook hij kan winnen

Na zijn vorige verliespartij heeft Cock Kraakman een deuk in het zelfvertrouwen opgelopen. Deze tegenstanders blijken echt te kunnen biljarten en Anton was al extra gemotiveerd door de laatste berichtgeving en vond dat hij niet achter kon blijven. Een Kraakman geeft zich nooit zomaar gewonnen en het duurde dan ook 28 beurten alvorens Anton opgelucht adem kon halen, de eerste 2 punten waren binnen.

Morgen, op zaterdag dus zal het super spannend zijn, wie wordt Heer van Langedijk?

Komt u ook uw dagdeelgenoot aanmoedigen? Laat de zaal te klein zijn, laat zien dat onze vereniging de waardering uitspreekt bij het organiseren van clubkampioenschappen. Het geeft de leden een extra stukje spanning en cachet als er naar hun gekeken wordt, gewoon top.

Uiteraard zal ik proberen een lokaal talent op het gebied van verslaggeving te treffen die mij op de hoogte houd. Zo kan ik dan proberen mijn schrijversduim wakker te houden en iets voor de thuisblijvers neer te pennen.

Vanuit het zonnige Lanzarote groet ik u allen,

Uw reporter