5 Mei, Dag der herdenking

Natuurlijk herdenken we op deze dag de oorlogsslachtoffers, maar ook het biljarten gaat door. Dick Jaspers excelleerde in Brandenburg met wederom de Europese titel in het driebanden. Dick, proficiat namens bv Sombroek.

Marco Hink mocht deze dag aantreden bij het jaarlijks terugkerende patsboem toernooi in het nabijgelegen Waarland. Geïnviteerd door 1 van onze topsponsors AJ Stoop (van de overheerlijke uitjes) mocht Marco in het hol van de leeuw aan de bak. Wat is patsboem? 10 over rood, spelen met dezelfde bal. Uit is uit, pats boem, geen na-beurt,  de eerste met 10 caramboles is winnaar. Maximaal 15 beurten.

Half 8 binnen, gelijk aan de bak op tafel 1. Na 5 beurten gelijke stand 0-0. We gaan beginnen, 5 beurten verder de benodigde 10 gehaald. Tweede en derde ronde zonder veel problemen doorgekomen. Hier en daar gemopper in het café; wat moet die Langedijker hier? Maar ook respect van de echte liefhebbers het spelletje.

Volgende ronde tegen 1 van de favorieten. Medeorganisator Koen Volkers vertwijfeld achterlatend door naar de halve finale. Ook daarin trof ik iemand van de organisatie, Rick Schuit. Ondertussen 12 uur geweest,. Alcoholpromillage stijgt en dat komt het spel niet ten goede. Desondanks winst en door naar de finale. 

De spanning stijgt. Door mijn spel en afkomst Ben ik zeker niet de favoriet van de aanwezige.  Toch ook support; Hé Langedijker je maak het nu af he. Die trekballen van jou zijn echt mooi, zet hem op. De laatste partij van de avond om de titel patsboemer 2019, wordt gewonnen. Aantal beurten en exacte verloop van de partij is me verder niet bijgebleven. Zal wel met de versnaperingen te maken hebben.

De prijsuitreiking; huiswaarts met een fles whisky, 100 euro en een tegoedbon van 10 consumpties!! Nu biljart ik al heel wat jaren, maar dit was voor het eerst dat een toernooi kostendekkend was.

Organisatie en personeel van café Nol bedankt en tot volgend jaar.

Gr. Marco Hink