5e ronde is van start, zinderende spanning

Als mogelijke kandidaat voor het kampioenschap kom je altijd een tegenstander tegen die je het leven “zuur” maakt. Als ik nu naar het verloop van de wedstrijd tussen Harry Zuurbier en Cock Kraakman kijk, dan zie ik dat Cock het hemd van z’n lijf vecht om de laatste strohalm voor een podiumplaats (de 1e 3) te krijgen door Harry op z’n broek te geven. We zien dat Harry het duidelijk moeilijk heeft en Cock de stand naar 11 – 11 heeft getrokken in 13 beurten.

Gruijs probeert Vermeij af te schudden

In de wil om te winnen zit het niet, maar die verduvelde Vermeij wil maar niet opgeven, wat een lastige vent. De gedachten van Nico Gruijs zijn ook op afstand te raden en hij bijt zich vast om de afstand met Zuurbier niet groter te laten worden dan dat ene punt en daarmee kans op de titel te behouden.

De beer van Hensema is los los

Afgetekend wint Albert van Jan Bleijendaal, spanning is allang van zijn schouders na zijn eerste winst gisterenavond en hij komt nu echt los. De 2 laatste tegenstanders mogen de borst nat maken, ik ben benieuwd.

Winst Sprenkeling hangt ook in de lucht

Ook bij Anton is er een last van zijn schouders zo lijkt het, kalmpjes speelt hij zijn partij tegen Jan van der Fluit en met nog 11 caramboles te lijkt het wel te doen. Maar, afwachten alvorens victorie te kraaien.

Gruijs slaat toe en wint

Zenuwen voor de laatste carambole overwonnen en de winst is binnen in 16 beurten, het lijkt wel of hij ook op de maandagavond speelt, sodeju een 1e klasser. Heel even bovenaan de ranglijst en tandenknarsend hopen dat Cock Kraakman wint of….. remise maakt. Dan gaat het er echt om spannen.

Die kraakman is echt gevaarlijk, Zuurbier heeft het zwaar.

Maar weet net op tijd de overwinning te pakken met 1 carambole verschil. Volgens een algemeen gezegde liep het “dun” door de broek! Die dekselse kraakman kwam er in de nabeurt 1 tekort, foei wat jammer. Maar Zuurbier nog steeds bovenaan.

Sprenkeling wint zoals verwacht

27 beurten had Anton nodig maar trok uiteindelijk aan het langste eind. Leuk in de middenmoot met nog 2 partijen te gaan is dit best leuk om te zien wie waar eindigt.

Later meer nu rust voor ronde 6