Amerika correspondent eindelijk terug van zijn wereldreis, hij vertelt het volgende

Beste Sombroek-site lezers,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de razende reporter die onze site vult met nieuwtjes waar we met z’n allen op zitten te wachten en absoluut niet buiten kunnen, een beetje door z’n stof begint heen te raken. In dat kader wordt mijn naam nu met enige regelmaat genoemd. Om hem niet teleur te stellen en omdat ik er nu even alle tijd voor heb, laat ik zijn wens nu in vervulling gaan.

Ruud Schigt, een vreemde naam voor een Langedijker, dus import. Toch maar eens even op zoek gegaan naar waar zo’n naam vandaan komt. En dan stuit je toch op vreemde dingen. Je vraagt Google wat schigt betekent, antwoord:

Schuw, bang, bedeesd, beducht, beschroomd, bevangen, bleu, schichtig, schroomachtig, schroomvallig, schuchter, timide, verlegen, vreesachtig, angstig.

Dan denk je toch bij jezelf, die man heeft een verkeerde naam gekregen.

En dan z’n voornaam:

Ruud is afgeleid van Rudolf. Rudolf is een Germaanse naam met de betekenis ‘roemrijke wolf’.

Het lijkt me duidelijk dat deze combinatie op geen enkele manier past bij deze man, hij had gewoon Piet Pronk of Kees Kort moeten heten, maar goed, we zullen hem maar gewoon Ruud Schigt blijven noemen, voor z’n vrouw ook net zo makkelijk.

Deze Ruud dus, vroeg mij enkele maanden geleden of ik nog wel eens naar Amerika ging om onze zoon, schoondochter en 2 kleinkinderen te bezoeken. Op dat moment was dat vanwege Corona niet mogelijk, jammer voor ons, maar het ging Ruud eigenlijk alleen maar om een nieuwe hoed. Dat hebben we via onze zoon uiteindelijk voor hem weten te regelen. Hoe trots hij was en nog steeds is op z’n nieuwe Stetson (model ‘Gus’) zal jullie niet zijn ontgaan.

Uiteindelijk konden wij in september toch een reis naar San Francisco boeken en vlogen we 2e Kerstdag die kant op. Wel weer met de opdracht van onze Ruud om uit te kijken naar nog een witte versie van z’n hoed.

Dat hebben we maar gelaten voor wat het was, je wilt tenslotte niet je hele vakantie aan biljarten denken!

Ik denk niet dat er iemand zit te wachten op een dagboek van onze belevenissen, dus bij deze een korte greep uit de laatste 2 weken:

  • Het weerzien met de kinderen/kleinkinderen was gewoon weer fantastisch en onbeschrijfelijk eigenlijk;
  • Mondkapjes in Amerika altijd en overal, erg irritant;
  • Eten en drinken gewoon erg duur, kleding extreem goedkoop, dus alle dagen lekker gegeten en gedronken en heel veel kleding gekocht!
  • Het weer is eigenlijk het beste te omschrijven als Hollands, graadje of 10-12, af en toe zon en vaak grijs.

Na 15 dagen volop genieten weer thuis (in quarantaine….) in de hoop dat Ruud dit stukje ongecensureerd zal plaatsen en de corona maatregelen toch een keer zullen versoepelen, zodat onze razende reporter zich weer met hoofdzaken kan bemoeien!

Dirk