“Baas over je bal”

Het is slecht weer. Regen en wind teisteren de Langedijk. Veel verder weg schaatsen Langedijkers 200 kilometers weg op de Weisensee. Ook daar geen zon en slecht schaatsdek. 

We betreden met nat pak en plu de steile trap richting trainingszaal.

Enkele dagen daarvoor zijn zeker 100 tot 150 biljartliefhebbers aanwezig voor de opendag. Ook nu weer een groot successen als resultaat zeker 9 nieuwe leden en mogelijk meer.

De training is weer zinvol met o zo vele schitterende uitlatingen. Iets minder is te noteren want onze bouwvakker Kos is bezig zijn zonnepanelen recht te leggen en ook de schuifpui moet vast gezet worden. En dat kost tijd dus geen training.

Maar Nico vult Dirk kostelijk aan. De termen ” kruimeltje” worden niet meer gebruikt maar een dot gas teveul is aan de orde van de dag. Ook de ” zeker 1.50 meter liggen die ballen uit elkaar” na een stoot. Dat stoot toch veel te hard. En even later ” trekken die bal, maar niet te hard. Dan komt die rooie vanzelf terug. Als je maar de juiste skeef geeft”. 

” Je moet baas zijn over de ballen”. Dat is het devies deze ochtend. 

Nu eerst maar koffie. Even gaan de zieken en de doden over tafel ( met alle respect) maar dan volgt het fenomeen ” sudoku”.

Ruud doet dit cijferpuzzeltje in enkele minuten ( en zelfs de vier sterren laat hij gemakkelijk schijnen. Onze oud-burgemeester mag van zijn vrouw er hoogstens 15 minuten over doen. Dirk is er niet dus de bouw ligt plat.

We gaan weer beginnen en een tikkie te hard, even meer schuin en een kreet van Nico ” Je schijt in je broek voor een gaatje” als de bal een millimeter achter de rode verdwijnt.

We schuiven de gordijnen even opij en constateren dat het nog steeds regent.

11.30 uur. Schoonmaken en ballen poetsen en dan naar huis.

Weer wat geleerd …..

Herman Wijte