Begeleidend commentaar op deelnemerslijst

Toch zal al het lezend publiek nieuwsgierig zijn naar wie er deelneemt en wat zijn beweegredenen kunnen zijn om kampioen te worden. Dan kijk je als eerste naar Nico Gruijs van de maandagmiddag, van alles geprobeerd, biljartlessen genomen en bestuurlijke onzin vragen gesteld over de maandagavond (of die “vol” is) om te kijken of die beker te bemachtigen is. Sluipend komt hij in betere doen en tijdens teamcompetitiewedstrijden speelt hij gemiddeldes die op de club voor hem niet in beeld zijn, gevaarlijk mannetje.

Onze Arie Chattillon heeft juist een trainingskamp in Zuid Afrika afgesloten en kwam gebruind terug. Hij vertelde daar een slaghout te hebben gevonden (Zuid Afrikaans voor biljartkeu) waarmee hij de strijd wil aangaan. Wij weten dat hij gevaarlijk kan uitpakken en hebben als maandagavond alle hoop op hem gevestigd, Hup Arie!!

Een man uit dezelfde leeftijdscategorie is Piet Woestenburg die de verhinderde Cor ter Burg vervangt. Piet, bekend in geheel Langedijk is als bekende Nederlander een ware verschijning die zijn dagdeel “dinsdagmiddag” met verve zal verdediging en behoort hij met 34 caramboles tot de buiten-categorie die men niet mag onderschatten.

Jan Korver van de dinsdagavond is, vriendelijk en zachtaardig. Spreekt geen onvertogen woord en glimlacht je regelrecht het gr……… in. Kijk uit, menig speler in de recreanten competitie begint bij zijn naam al te bibberen en het grappige is dat hij er eentje minder moet dan Piet Woestenburg terwijl hij nog gevaarlijker is. Poeh poeh!

Jan Wilmink is  ehh, tja ehh weet ik eigenlijk niet, maar als ik naar de rooster-stand kijk van de donderdagmiddag dan behoort hij toch wel tot een van de podiumkandidaten. We zullen zien wat hij doet, dit wetende denk ik dat het echt wel spannend wordt in de eerste week van April.

Piet Zijp, volop in conditietraining en alle dagen flink aan de wandel met de hond, ook hij behoort tot die buiten-categorie waar je best respect voor mag hebben. Heeft een hoge leeftijd maar wandelt en schildert als een jonge god, voor je het weet heb je een kwast in je nek. Een echte donderdagavond klant, biertje, gezellig en nergens last van.

Hans Kos van de vrijdagmiddag is de outsider bij uitstek, heeft fors geïnvesteerd in het te gebruiken materiaal. Speciale keu gekocht in België, meteen een nieuwe pomerans bij weer een andere aanbieder om niets aan het toeval over te laten ( er gaan geruchten van boven de € 1000,00 ex importheffingen) zal Hans zijn kansen goed hebben ingeschat? wie het weet mag het zeggen.

En dan….. Last but not least, Piet Langendijk, je zou hem bijna vergeten (was ik ook hihi) schrijven over die man met z’n eeuwige glimlach is niet makkelijk. We weten dat hij zich momenteel vermaakt op een vakantieparkje samen met z’n ega. beetje fietsen en zo, vast bedoeld als ontspanning op wat er komen gaat. Wel weet ik dat zijn manier van biljarten best lastig is onder controle te krijgen, dus een gepaste waarschuwing is voor deze man op zijn plaats.

Ik weet wel dat ik ga kijken, volgens mij is het geheel nog spannender dan de olympische winterspelen, zal Koning Willem ook komen?

Tot dan