Clubfinale bandstoten is van start

in Verweggistan onder de palmbomen en uit de zon genietend van een biertje kijk is stiekem toch naar het gebeuren op mijn cluppie. Mis ik het? Welnee! Of toch wel? Hmmm, ik houd me dan maar bezig met het gebeuren van de spelers, want dat is best interessant. Er zal best een spanning geweest zijn van en bij de deelnemers, het is een andere setting waarin je jezelf begeeft. Hoe zal het gaan, hebben ze het leuk georganiseerd, zorg ik als speler ook voor gezelligheid en sportiviteit? Waardering hebben voor en uiten naar alle mensen die zich ervoor inzetten het jou als speler naar de zin te maken mag niet worden vergeten. De Sombroekers kennende zal ook dit goedkomen.

Wie zal de Heer van Langedijk worden?

De spelers strijden om de “eer” een geheel jaar als “Heer van Langedijk” te worden aangesproken. En dat is een titel die je niet zo maar krijgt, daar moet je wel wat voor doen! Gisterenavond gingen de eerste partijen van start, normaal gesproken zou ik er een “live” verslag van maken maar dat ging het helaas niet worden. Ik moest opdraven bij de Bingo (van Marieke) en na het betalen van diverse drankjes (Marieke had dorst) kon ik de moed om te schrijven niet meer vinden, wachtwoord zoek!

leiding eerste ronde, Nico Gruijs aan kop

Uiteraard op de voet gevolgd door Harry Zuurbier van de maandagavond (lastige man) Cock Kraakman van de vrijdagmiddag ( gevaarlijke tegenstander) en Peter Vermeij van de donderdagmiddag. Deze 4 spelers wisten hun eerste partij met glans te winnen. Op zich leuk maar nu nog vasthouden en dat is lastig zo laat de 2e ronde zien.

Harry Zuurbier is taaie kost

Ik zei het al, deze man is niet zomaar een speler. Hij komt uit een groot en gevaarlijk nest van spelers die naam en faam hebben gemaakt, zie hem maar eens kwijt te raken. Natuurlijk wil hij graag die “ere titel” hij was jarenlang ondernemer in Langedijk en ziet dit toch als extraatje. Hij wist ook zijn 2e partij te winnen, net als Cock Kraakman en Peter Vermeij. Nico Gruijs had een voor zijn gevoel lastige tegenstander in Jan van der Fluit die het kaas niet van zijn brood liet eten en remise maakte in de nabeurt.

3 tal nog zonder punten, geen man over boord

3 deelnemers hebben de pech nog niet echt op stoot te zijn gekomen. Albert Hensema is een echte secretaris, schrijft veel maar vergeet de punten op het juiste moment. Toch moet je oppassen voor deze man, gevaarlijk uit een hoekje komen is een van zijn sterkste kanten (andere kanten ken ik nog niet) dus kijk uit! Jan Bleijendaal van de maandagmiddag is de rust zelve, geniet van alles wat met biljarten te maken heeft. Doet mee voor de “eer” maar geeft niets weg, dus opgepast zijn is op z’n plaats. En dan Anton Sprenkeling van de donderdagavond, een goede speler die echt kan uithalen maar als het niet loopt dan heb je gewoon pech.

Ik ga lekker in het zwembad liggen na het consumeren van een of 2 hamburgers met een paar glazen wijn of bier, het is tenslotte vakantie. Biljarten doen ze vrijdagavond weer en ik hoop dat er voldoende stoelen zijn voor al het publiek. Elk dagdeel zal toch zijn “maatje” steunen en gezellig komen kijken, daarnaast laat een ieder dan aan de wedstrijdleiding merken dat de clubkampioenschappen echt gewaardeerd worden. Dit soort feestjes regelen heeft best wat voeten in de aarde.

Komt u ook vrijdagavond om 19.00 uur?

Uw reporter op vakantie

ps de stand staat op de site onder de kop Clubfinale bandstoten