De laatste partij van de dag

Inmiddels is de publieke belangstelling aardig toegenomen tot 17 stuks waaronder 3 dames, heel gezellig en zoals eerder omschreven maakt dit het geheel compleet. De spelers zijn super geconcentreerd en Ad de Graaf heeft support/belangstelling van zijn leermeester Kees Tesselaar die uiteraard een evaluatie in het vooruitzicht zal stellen. Dat deze belangstelling effect heeft blijkt uit zijn serie van 21 en hij is alweer aan de tafel daar Arie-Dick het nog niet kan vinden.

De partij van Giet tegen Richard is na 10 beurten wisselend van aard en kan nog alle kanten op, jeugd tegen leeftijd wie heeft zijn zenuwen het beste in bedwang, we zijn benieuwd.

Tafel 3, Jan Kant tegen Marco Hink is ook al onrustig, Marco heeft wel een kleine voorsprong maar kan nog niet echt afstand nemen van Jan die overigens wel rustig en kalm speelt maar niet hoogstaand scoort.

Arie-Dick staat hoofdschuddend aan tafel en krijgt de boel niet onder controle, Ad de Graaf daarentegen scoort er lustig op los en heeft er inmiddels 97 tegen 24 voor Arie-Dick. Nou is niets onmogelijk in de biljartwereld, maar zolang er geen Sam van Etten aan de tafel staat verwacht ik geen serie van 100+ op de tafel en zal Ad de partij winnend gaan afsluiten.

De partij van Giel tegen Richard heeft inmiddels de 20 beurten bereikt  en laat nog geen duidelijke kanshebber zien, alhoewel Richard nog steeds een lichte voorsprong heeft, we gaan het zien.

En dan Marco tegen Jan Kant, ook hier nog steeds een lichte voorsprong voor Marco, maar we weten dat bij deze spelers er altijd een mogelijke uitspatting is die de partij kantelt.

Maar dan toch maakt Richard de benodigde serie om zijn partij winnend te kunnen afsluiten en daarmee zijn koppositie op de ranglijst te kunnen behouden. Zijn deelname aan de districtsfinale is evident. Giel scoort niet meer in de nabeurt en mag weer een jaar in de wachtkamer voor een nieuwe kans.

Ook de winst van Ad de Graaf is nu binnen handbereik met nog slechts 10 caramboles te gaan zal ook deze partij winnend worden afgesloten door Ad. 1 maal winst 2 x remise en 1 x winst is toch geen slecht resultaat en plaatst je keurig in de middenmoot met 6 punten. Mocht je worden uitgenodigd voor de finale zal men je zien als gevaarlijke outsider vermits je de rust kunt bewaren.

Marco heeft de eindstreep ook bereikt en zal ook zijn partij winnend afsluiten waarmee hij 2e plaats in de ranglijst te pakken heeft en ook daardoor kans maakt op een finaleplaats, keurig gedaan hoor. Wij zijn toch wel een beetje trots op je en hopen dat je ons goed zult vertegenwoordigen.

De eindstand,

Naam Part Pnt Car Brt Moy HS
1 Stroet Richard 6 10 707 118 5,99 39
2 Muntjewerf Arie Dick 6 8 614 142 4,32 25
3 Hink Marco 6 7 617 134 4,60 26
4 Graaf Ad de 6 6 611 128 4,77 34
5 Pankras Giel 6 3 566 134 4,22 28
6 Kant Jan 6 2 572 120 4,76 32