De laatste ronde

Echte spanning alom, wie wordt er kampioen? Op tafel 1 speelt Jaap Middelie tegen Jan de Graaf en Jaap laat zojuist een serie van 16 zien die daarmee zegt “die titel wil ik” maar dan moet je eerst winnen. 5 beurten gespeeld hebbende staat Paul voor tegen Bram met 18-8.

Langzaam maar zeker tekent de eerste overwinning zich af, Paul Wansink staat een aardig eindje voor 19-63 en is aan stoot. Rustig en weloverwogen worden de punten gemaakt en met dit tempo is de 1e klasse in ieder geval binnen, zijn moyenne is ruim toereikend. Kampioenkandidaat Jaap Middelie krijgt niet echt de gelegenheid afstand te nemen van Jan de Graaf die punten maakt op zulk een mooie manier dat applaus van de zijkant klinkt, stand 44-42 in het voordeel van jaap. Ruud Kaag tegen Jim Marcet is weer zo’n vechtpartij die alle kanten op kan, niets van te zeggen. Joop tegen Piet Geertse is ook redelijk in evenwicht met lichte voorsprong voor Joop maar zoals we dat weten kan het zo omdraaien.

De winst is binnen voor Paul Wansink en daarmee staat hij nu op 11 punten en potentieel de kampioen. Echter Jaap Middelie zal hem bij winst voorbij streven in de stand want Jaap heeft nu 10 punten en winst brengt hem op 12. Stand bij Jaap is 74- 55 met Jan de Graaf aan de beurt. Beide andere tafels gaan zo gelijk op dat daar nog geen zicht op is wie er met de winst aan de haal zal gaan.

Later meer