De wedstrijdleider Nico Gruijs schrijft,

Beste biljartvrienden,

Als je gewend bent om met zekere regelmaat artikelen te lezen die door onze reporter op de site worden gezet is het soms een beetje vreemd als er dan plotseling een aantal dagen, zo niet weken, geen nieuws komt van hem.

Welnu, dat komt enerzijds omdat er natuurlijk door het vermaledijde coronavirus niet zo heel veel te melden is, niet anders dan het wel en wee van onze leden. Nieuws voor zover het bij de reporter bekend is en welke informatie hij heeft ontvangen van zijn netwerk. Want dat hij een groot netwerk heeft mag als bekend worden geacht.

Wie kent hem niet bij onze vereniging, Ruud Schigt, de altijd bezige bij, de altijd helpende hand als er iets met de computer is, de man die je bij wijze van spreken bij nacht en ontij kunt bellen als er een scherm het niet doet, kortom de “bijna” onmisbare schakel tussen leden en vereniging. De “leermeester” die mij wegwijs heeft gemaakt met de systemen, “voor het geval dat”.

Dit stukje gaat over het wel en wee van onze reporter zelf, want hij zal dit zelf niet op de site plaatsen. Evenmin loopt hij er mee te koop.

Wat is er gaande?

Een tijdje geleden heeft Ruud een onderzoek gehad, waarbij de prostaat een rol speelde. Een eerste diagnose werd als positief beoordeeld, positief in de zin, dat hij zich niet al te veel zorgen hoefde te maken. Bij een volgende behandeling die bij de prostaat hoort, was het positieve nieuws plotseling niet zo positief meer. Door zijn behandelend arts werd, nadat verschillende biopten waren genomen, meegedeeld dat in de prostaat op verschillende plekken kankercellen waren aangetroffen. Behandeling is zeer goed mogelijk, maar eerst moest Ruud nog 14 dagen wachtten op een PET-scan, waarna hij drie dagen later uitslag krijgt of de kanker is uitgezaaid of niet. Al met al een zeer spannende tijd voor Ruud en zijn vrouw Marieke.

Inmiddels is het “goede” nieuws dat de bij Ruud geconstateerde kwaal zeer goed behandelbaar is met een kans op genezing van boven de 90%.

We wensen hem dan ook in de komende tijd heel veel sterkte en hebben er vertrouwen in dat hij binnen niet al te lange tijd met zijn hoed op weer de zaal komt binnenwandelen. Zijn immer positieve houding zal zeker bijdragen tot het herstel.

Namens het bestuur,

Nico Gruijs

Algemeen Wedstrijdleider.