Deelnemer finale, Nico Verhulst schrijft zijn beleving

Een liefhebber van de biljartsport met een moyenne van 1,5 libre.

Ik ben 1 jaar lid van deze biljartclub en biljart op dagdeel maandagmiddag. Wat ik niet had verwacht, zelfs gedroomd, is uitgekomen. Ik eindigde maandagmiddag als 1e deze competitie in het spelsoort libre. Wat mij vanaf het begin opviel was dat er, zowel op de maandagmiddag, als tijdens het clubkampioenschap, een zeer sportieve en gezonde sfeer aanwezig is. Ik zeg wel eens: alles ademt gewoon naar biljarten. De mensen komen om te biljarten, proberen zo goed en liefst zo vaak mogelijk de 2e en 3e bal te raken en alles daarnaast komt op de 2e plaats, hetgeen niet wil zeggen dat het niet gezellig is, juist wel, maar het spelletje komt op de 1e plaats. Ik heb ervaring hoe het vaak anders wordt benaderd ( ik praat niet over of het beter of slechter is, het is anders), maar mijn plezier in het biljarten was totaal verdwenen waardoor ik iets anders zocht.

Bij deze vereniging speel je wedstrijden en niet zoveel beurten met libre en zoveel beurten met bandstoten. Mijn ervaring is dat menig amateurbiljarter dit niet prettig vindt, men ervaart dit als teveel spanning denk ik, maar juist dit systeem zorgt er voor dat je de sport iets serieuzer moet benaderen omdat het een wedstrijd is en niemand wil verliezen toch! Door dit gegeven en een prima organisatie bij Sombroek voel ik mij op mijn plaats binnen deze vereniging. Het meedoen aan het clubkampioenschap was onwijs mooi en een aparte ervaring. Wat een aparte sfeer en heel anders biljarten dan op je eigen dagdeel. Prima deelnemers, van alle niveau’s binnen de club, kwalitatief mooie partijen, een gezonde rivaliteit en geen enkele opmerking over wie of wat dan ook.

Als laatste geëindigd, een ervaring rijker en wat kan biljarten op elk niveau mooi zijn, prachtige club Sombroek !

vriendelijke  groet,

Nico Verhulst