Deelnemer Peter klinge doet verslag van Nationale finale

Peter Klinge, geeft op eigen wijze verslag van zijn deelname aan de finale welke gehouden is in onze lokaliteit.

Geplaatst zijnde voor deze finale ga je toch redelijk ver van huis en weet je niet wat je kunt verwachten. Vol goede moed ben ik naar Noord-Scharwoude gegaan  en kreeg samen met mijn vrouw Bonita een nette ontvangst, koffie en thee stonde klaar. We werden aan iedereen voorgesteld en de vereniging straalde een gezellige sfeer uit, je voelde je welkom en thuis. Bij de start van het toernooi bleek dat 1 speler niet op kwam dagen en dat was dus even puzzelen voor de wedstrijdleiding, maar zij losten dat prima op en ik was klaar voor de strijd. Als speler is het altijd afwachten hoe de toeschouwers zich houden, zij waren rustig en keken hun ogen uit, wij kregen keurig applaus op z’n tijd, iets wat toch wel motiverend werkt.

Op zaterdag 16 april (mijn trouwdag) vol vertrouwen aan de wedstrijden begonnen, maar helaas voor mij alle 3 partijen verloren, wel kregen wij aan het einde van de dag een geweldige Langedijker zuurkoolmaaltijd in 3 variaties aan geboden, een erg leuke ervaring en uitstekend van kwaliteit.

Zondag 17 april, de laatste dag van het toernooi, een dag vol leuke dingen. Allereerst werd ons een rondvaart aangeboden door het rijk der 1000 eilanden, bij terugkomst stonden de foto’s al op de site van de vereniging. Daarna gestart met het spelen van de laatste 2 rondes en daaropvolgend de prijsuitreiking. Ook de burgemeester gaf akte de presence en sprak met de deelnemers.

Voor ons was het een geslaagd toernooi, en voor de mensen van het organisatie comité een hele dikke pluim, niets was hun teveel, altijd blije en lachende gezichten. De uitslagen waren live te volgen, uitstekende kwaliteit tafels, gloednieuwe ballen . Al met al een geslaagd toernooi met een terechte winnaar. Mijn complimenten, ook namens mijn vrouw, aan het gehele team en ik wil graag nog eens terugkomen voor een gewoon partijtje biljarten.

Rest mij te zeggen:

Het gaat jullie allemaal goed en hoop volgend jaar weer een nationale finale te spelen en zal alleen maar positieve geluiden laten horen over deze finale. Minpunten waren er niet.

Peter Klinge uit Lelystad.