Deelnemerslijst Bandstootfinale 2017

Eindelijk is het dan zover, de roosters zijn verspeeld en de kandidaten voor de bandstootfinale zijn bekend. Natuurlijk is het altijd lastig om de deelnemers optijd te verwittigen, maar je moet alles optellen, vermenigvuldigen en delen en ook de steekpenningen in ontvangst nemen. Er zijn nou eenmaal mensen die graag meedoen met dit jaarlijkse evenement met recht op de aanspreektitel van KAMPIOEN. Als je die titel op zak hebt spreken de mensen je toch aan met “meneer” en als dit niet dagelijks gebeurd is dit wel een kans waar je voor vecht. De lust om dit tot een jaarlijks evenement te maken waar een ieder graag even zijn gezicht laat zien, z’n clubgenoot aanmoedigt en zegt “wij van de ….. middag/avond ” zijn wel de beste van de club. Is het echt zo dat die mensen van de “maandagavond” beter zijn, of is het gebakken lucht? Geregeld ben ik aanwezig op de dagdelen en dan zie ik soms biljartkunsten die vertoond worden, oei oei oei, ik denk dan ” het wordt toch tijd voor een paar lesjes” om aan dat niveau te kunnen tippen.

De deelnemerslijst bestaat uit de navolgende kanjers die zich het afgelopen jaar uit de naad hebben gewerkt om ook eens de “meneer-titel” te kunnen dragen. Ach, je doet het tenslotte toch ergens voor, of niet?

Finale bandstoten 2016-2017
Nr Naam Dagdeel Caramboles Moyenne
1 Karl Hornung Maandagmiddag 23 0,90
2 Ruud Schigt Maandagavond 39 1,70
3 Kees Bruin Dinsdagmiddag 38 1,65
4 Tom Roelofszen Dinsdagavond 19 0,70
5 Kees Stofberg Donderdagmiddag 24 0,94
6 Arie Rietveld Donderdagavond 57 2,60
7 Bart Rietveld Vrijdagmiddag 26 1,05
8 Klaas Mulder Best 2e overall 20 0,75

Tja, en als je dan het deelnemersveld zo bekijkt, dan zijn er wel wat “meneren” bij, foei foei. Karl is pas lid van de vereniging en moet nu de maandag vertegenwoordigen, ga er maar aanstaan, geen makkelijke klus. Kees Bruin van de dinsdagmiddag, altijd een gevaarlijke tegenstander en zo glad als ’n aal. Tom Roelofszen vertegenwoordigd de dinsdagavond en krijgt op dit moment les van Ton Nientied, wat ik daar mee moet weet ik niet maar ik zal hem in de gaten houden. Kees Stofberg van de donderdagmiddag laat al zijn tegenstanders het achterste van zijn tong zien en is gevreesd in de teamcompetitie, hij zal alle zeilen bijzetten om die titel in de wacht te slepen, dat geef ik je op ’n briefje, bloedlink!! Meneer Stofberg, het klinkt wel!

Tja en dan Arie Rietveld van de donderdagavond, hij durfde eerst niet maar nou z’n broertje meegaat voelt hij zich sterk, maar ik denk dat ik ‘m wel hebben kan! En Bart Rietveld van de vrijdagmiddag, een vriendelijke vent en hij denkt dat ie gevaarlijk is, nou mooi niet, kom maar op. Het kan toch niet zo zijn dat je in het dorp steeds “mijnheer Rietveld” moet horen, Pfffff. Klaas Mulder van de donderdagmiddag is als beste 2e overall, toegevoegd om het achttal compleet te maken en een accordeonist met de titel weg laten lopen is nou ook niet mijn stijl. Dus, ik zei de gek zal als vertegenwoordiger van de maandagavond (ja ja, de betere biljarters weet je nog) zal dan maar mijn uiterste best doen al deze tegenstanders te laten zien wat biljarten is, ik ben er tenslotte vaak genoeg.

Beste biljartvrienden, woensdagavond om 18.45 uur verwacht ik jullie in de arena, heel veel plezier.

Uw reporter.