Dinsdagavond schrijft geschiedenis

Als speler van de maandag EN dinsdagavond ben ik inmiddels wel wat gewend. Hoge series vliegen je op de maandag om de oren en de gezelligheid van de dinsdagavond kent absoluut geen grenzen. Op beide avonden zijn er bijzondere mensen, qua prestatie of… gestalte en juist dat maakt het leuk daar te spelen.

Als donderslag bij heldere hemel of duvel uit een doosje

Zo komt er dan zo’n partij voorbij waar je echt stil van wordt en die uit een hoek komt waar je hem niet verwacht. Mini en Maxi waren vroeger bekend van radio en tv, oftewel groot en klein. Deze partij werd gespeeld door Jan Reijne (mini) en Jelle de Jong (maxi) op tafel 5. Jan de “ruime” zonder nadenken biljarter die in staat is een serie van 19 op tafel te leggen tegen Jelle, de boom van een man, goedzak en absoluut niet kwaad te krijgen vrolijke speler. Die Jelle die alle woensdagen les krijgt van 2 trainers die hem vertellen vooral rustig en zacht te spelen, ja die Jelle.

Niets wijst op een bijzondere partij, totdat?

Vrolijkheid ten top als die 2 aan de tafel verschijnen, altijd gezellig en een beetje jennen. Jelle speelt de eerste beurt en mist “dat wordt een makkie voor me” zegt Jan en maakt vervolgens 1 carambole. Jelle aan de tafel en…. een serie van 11 , draait zich om en zegt “u zei? ” Jan schiet in de lach en….mist in zijn beurt. Het gestalte Jelle komt overeind en maakt 6 caramboles, jan is stil en kijkt een beetje ehh oh boy heb ik dat!

De 4e beurt breekt aan

Jan gaat naar de tafel en zegt er even iets aan te doen om het dragelijker te maken, kijkt, legt aan en boem, mis! Jelle is in opperste concentratie, bedenkt de rust van het trainen en maakt de partij uit met een serie van 9, winst in 4 beurten en laat een oerkreet horen door de zaal, Jan achterlatend met slechts 1 carambole. Zowel Jan als de rest van de dinsdagavond zijn het over 1 ding eens, deze man hoort thuis op de maandagavond. Wat een fantastische prestatie!!

Voor het plakboek