District kampioenschappen 4e klasse Libre bij K.O.T in Dirkshorn

Nico Gruis aan het woord en laat maar driftig schrijft hij zijn verslag van de eerste avond midden in de nacht om het vervolgens te sturen naar de reizende reporter. Inderdaad, ik had zijn bericht gezien maar geen zin meer om het zo laat nog te plaatsen, dan nu maar, ook goed toch?

Moet gezegd dat de zenuwen ruimschoots aanwezig waren in een overigens fantastische sfeer, en kijkende naar Nico mag hij dan wel moeite hebben met zijn tegenstanders en zijn zenuwen maar de lessen die hij volgt werpen wel zijn vruchten af. Rustig spelend en goed kijkend probeert hij een mooie partij op tafel te leggen, de oogst is nog niet binnen maar Nico, je komt er wel!!

Een leuke en goed geoutilleerde biljartzaal met biljartscorebord op de monitoren aan de wand, je waard je zowaar in onze eigen zaal, iets kleiner maar……. wel met bediening en dat is ook wat waard. Arie-Dick Muntjewerf heeft er echt werk van gemaakt en zijn vereniging naar een hoger digitaal niveau getild, chapeau Arie-Dick!! Onderstaand het verslag van Nico zijn eerste avond.

Kort verslag van de 1e avond Districtskampioenschappen.

Klokslag 19:00 uur opent de wedstrijdleider de 1e finaleavond. Mijn eerste partij ging tegen een “oude bekende”, Lieuwe Hiemstra van Wieringermeer. Ik was Lieuwe al eerder tegengekomen in de voorwedstrijden, dus ik wist wat voor vlees ik in de kuip had. Een ruime speler. Beetje bij beetje kon ik uitlopen door een serie van 10. Maar Lieuwe zou Lieuwe niet zijn als hij met twee keer een serie van 11, de hoogste serie van deze avond, nog bij mij in de buurt kon komen. Halverwege liep ik vast en ging het nier meer zoals ik wilde. Alle focus op het biljart gericht en in kon met moeite winnen in 34 beurten, moyenne 1.6 en een beetje.

De tweede partij van de avond ging tegen Leo Roozendaal, spelend bij B.I.O.S, die ik in de voorwedstrijden had zien biljarten. Ook een ruime speler en we konden allebei maar moeizaam op gang komen. We gingen tot halverwege redelijk gelijk op maar Leo had naar het eind toe de beste papieren en hij won de wedstrijd in 31 beurten. Ik moest hem laten gaan en verloor de 2e partij in 31 beurten; moyenne 1.580. Niet onvermeld mag blijven dat er toch supporters waren die de moeite hebben genomen om naar Dirkshorn te komen. Dank daarvoor; altijd fijn om supporters te zien. Vrijdagavond deel twee en gezien de lengte van de partijen starten we zaterdag al om 11:00 uur.

Wordt vervolgd,

Nico Gruijs,