Elfstedentocht op komst?

De titel is wel leuk maar de werkelijkheid zal toch anders zijn. We hebben tenminste iets anders te bepraten dan die ellendige Corona-perikelen die zich nog steeds staande weten te houden. De kou begint zich wel te manifesteren, voorzichtig laten de weerpraatjes af en toe (natte) sneeuw of anderszins zien. Best leuk om witte plaatjes voorbij te zien komen op het journaal, nostalgie ten top. De slee wordt door opa alvast van de zolder gehaald, mocht het er van komen dan staat hij er vast en anders ruimen we hem gewoon weer op, toch?

Stilte op straat na 21.00 uur

Echt waar, dat is te merken aan het hondje die rustig wandelt door het bosje opzoek naar een plekje voor de behoefte zonder gestoord te worden. Inmiddels al een paar vragen gehad omtrent het “lenen” van de gezellige viervoeter. Het arme beest weet niet wat hem overkomt en maakt veel meer “kilometers” dan normaal, valt bekaf in z’n mand en is stil voor de rest van de dag.

Het weer nodigt niet uit

Een stukje fietsen door het dorp zijnde de normale bezigheid om een en ander te zien (in de gaten te houden) opdat ik weer iets te schrijven heb, is door het weer niet mijn liefste hobby en ik stap over op het in elkaar flansen van een puzzel groot 2000 stukjes. Het moet ook echt je hobby zijn om met zo’n puzzel bezig te zijn, dat heb ik inmiddels wel ontdekt, maar…. ondanks het feit dat de vuilnisbak vlakbij is geef ik niet op. Biljarten is toch wel iets leuker want als het niet lukt dan geef je sportief de tegenstander de schuld, toch?

Zaterdagmiddag schaatsen kijkend

Glijd de tijd voorbij en zijn de klusjes klaar voor de komende zondag, de soep is gebracht door dochterlief, voor 2 personen daar er weinig visite zal zijn of komen. Hamburgers gehaald, het overduidelijke menu voor de zondag is besproken en goed bevonden. Klagen doen we niet, wijntje en chips of nootjes. Een stukje Franse kaas en lekkere Spaanse worst, dit is dan de “slechte” kant van corona, wat is het leven toch zwaar.

Afsluiten doe ik nu daar de wederhelft inmiddels begonnen is met de nootjes sortering te verorberen en er slechts amandeltjes voor mij overblijven als ik niet uitkijk. Het leven van een reporter is zwaar.

Fijn weekend allemaal.

Uw reporter