Finale libre 1e klasse is verspeeld, wie is kampioen?

In tegenstelling van wat we proberen is er dit keer geen verslag van de wedstrijden tijdens de finale geweest, de reporter kon de moed niet opbrengen achter het schrijfgerei te duiken en u op de hoogte te brengen van deze bijzonder spannende finale.

Dag 1 begon fanatiek en in sportieve stilte, geweldig spannend alsof het Nederlands kampioenschap was losgebarsten, leuke partijen om te zien en voor een veelvoud van ons ook nog leerzaam. Winnen, verliezen en gelijkspelen kwam allemaal voor op de eerste avond, Patrick won z’n eerste partij van Ed van Stralen met miniem verschil ( 120 – 110). Ed gebrand door z’n verlies nam sportief revanche en speelde remise in zijn 2e partij tegen Jan van Gestel en liet z’n tegenstanders weten zich niet zomaar gewonnen te geven. Marco Hink verloor z’n eerste partij en ook hij liet zich in zijn 2e partij van de andere kant zien, dit maal was Patrick Sombroek de pineut en deze kreeg een draai om z’n oren. Als je dacht dat je zomaar even kampioen zal worden dan heb je het mis was de boodschap, en terecht. De eerste plaats voor Jan van Gestel met 3 punten en de rest met 2 punten op Ed na, die had er 1.

Dag 2

Deze dag gevolgd vanaf de bank thuis, bekaf van alle drukte en geen zin om naar de zaal te gaan. Nou, dat heb ik geweten, mooi stom om de partij met het hoogste moyenne niet LIVE te kunnen zien. Patrick trok van leer in 6 beurten, eerste beurt mis en daarna 2 x een serie waarin hij samen bijna 100 caramboles scoorde en de partij winnend afsloot met een gemiddelde van 20.00, wauw!! (er gaan bij mij weken voorbij waarin ik dit niet red) Hij eindigde dus na 2 dagen bovenaan de ranglijst en kon gaan bouwen aan afstand van zijn opponenten.

Dag 3

Vandaag moet het gebeuren, kijkend naar de stand dan is alles nog mogelijk, van beneden naar boven dat kan zomaar en wij zijn benieuwd. Wie heeft er het best zijn zenuwen onder controle, wie het weet mag het zeggen. Ben Beemsterboer trad ook vandaag op als wedstrijdleider en bracht een keurig spoorboekje ter berde, geen wanklank te horen en alles liep als een speer. Het was zijn eerste optreden als wedstrijdleider in een finale en ik kan niet anders zeggen dan dat wij als vereniging bijzonder trots zijn met zo’n regulateur.

En dan de wedstrijden, ronde 5 ging van start!

Het is nu 22.42 uur en bedtijd, morgen het slot van de finale.

 

Uw reporter.