Harry Zuurbier de nieuwe Heer van Langedijk

In ronde 6 was de uitslag al bekend, Harry kon de titel niet meer kwijtraken, alleen nog even proberen te winnen van Nico Gruijs. Nou van proberen was geen sprake Harry vrat ‘m op met huid en haar, Nico boog respectvol het hoofd voor deze sterke heer van Langedijk. Maandagavond zal hij wel gefeliciteerd worden en dan zullen ze vast met hem proosten? Zo gaat dat. Beide heren van harte gefeliciteerd, jullie strijd gaf iets extra’s aan de finale.

Anton Sprenkeling werd onverwacht toch 3e, daar zag het in het begin niet naar uit. Een man op leeftijd komt langzaam op gang, maar als de diesel eenmaal loopt! Anton, van harte met de 3e plaats van de 160 leden. Een prestatie opzich.

Albert Hensema stoomde op naar plaats 4

Dat Albert gevoelig is voor commentaar dat blijkt, af een toe een steekje onder water en de boef scoort er op los. In 15 beurten kreeg Jan van der Fluit op z’n broek en liet Hensema zien dat ook hij niet uit te vlakken is. Gelukkig is Harry kampioen geworden, als Albert dat geweest zou zij had ik het hele jaar “meneer” tegen hem moeten zeggen en dat zou een te zware opgave zijn geweest.

Cock Kraakman kon de 3e plaats niet pakken

Zware strijd en moeilijke tegenstanders, een eerste keer meedoen met zo’n finale, ik geef het je te doen. Dat hij heeft laten zien dat er met hem niet te spotten is, dat is duidelijk. Maar toch een verdienstelijke 5e plaats en dat mogen de anderen je nadoen en/of laten zien, jij hebt het gedaan, chapeau!

Peter Vermey behaalde niet zijn gewilde niveau

En dat is jammer voor een fanatiek biljarter als hij is, hard werken en misschien maak je volgend jaar weer een kans. Vergeet echter het plezier in de sport en de sportiviteit niet, die beiden zijn zowaar nog belangrijker dan winnen.

De beide Jannen onderaan de lijst, nummer 7 en 8

Regelmatig stuivertje wisselen maar wel laten zien dat zij ook een biljartje kunnen leggen. Jan Bleijendaal speel de bijna 100 procent van zijn gemiddelde en liet daarmee zien redelijk vast te kunnen spelen zoiets maakt je een zware tegenstander. Jan van der Fluit is een kampioenskiller en snoept mogelijke kandidaten een puntje af. Kijk, “hier ben ik dan” hoor je hem zeggen, ik vecht voor wat ik waard ben.

Al met al een geslaagd toernooi, sportief gespeeld. De kampioen zal zeker een verslag schrijven van zijn beleving, dat zit nu eenmaal vast aan zo’n mooie titel. Ik als reporter kijk met graagte uit naar zijn verhaal.

Peter Vermeij en Cock Kraakman naast de kampioen, voelen hoe dat is om kampioen te zijn

De stand van deze finale kunt u terugzien op de site bij clubroosters, Clubfinale band 2021

vanuit het zonnige Lanzarote wens ik u allen nog een fijn en zonnig weekend, wij nemen nog een biertje en ik laat me nog even insmeren tegen de zonnebrand, het is heet hier.

Uw reporter