Helderheid omtrent luchtverversing

Het bestuur in reactie op het bericht van Joop Looijenga aangaande de ventilatie in de zaal.

Ventilatie biljartzaal

Onze biljartzaal is voorzien van een ventilatie systeem en geen airco, dit betekent dat bij de raampartijen en het platte dak de biljartzaal bij zomerse temperaturen extra warm wordt. Het ventilatie systeem wat weliswaar een beetje de binnenkomende lucht koelt is hier niet tegen opgewassen om de binnentemperatuur naar beneden te brengen.

Bestuur en gemeente in overleg met deskundigen

Het bestuur is in gesprek met de gemeente om hier in mee te denken. Overleg met de deskundigen inzake specifiek deze ventilatie unit  heeft opgeleverd dat bij een hoge binnentemperatuur die op dit moment 3 tot 5 graden hoger ligt dan de buitentemperatuur ramen en deuren gerust geopend kunnen worden hoewel dit niet meer als een daling van 1 tot 1,5 graad zal betekenen. Bij gesloten deuren loopt de temperatuur in de morgen en middag verder op.  De capaciteit van het huidige systeem zonder airco units is helaas niet voldoende gebleken.

Druk overleg is gaande om z.s.m. tot verbetering te komen

Voor vragen , opmerkingen of een technische toelichting kun je terecht bij Albert Hensema die namens het bestuur de contacten onderhoudt met het installatiebedrijf en gemeente. (secretaris@bvsombroek.nl)

Uw secretaris,

A. Hensema