Het doorbreken van de stilte

Stil was het inderdaad op het schrijversfront, de warmte bracht uw reporter tot het zoeken van een heel stil en schaduwrijk plekje. Niet dat hij het schaduwrijke plekje gevonden heeft, gek werd hij van de hitte. Wilde van alles doen maar kon het ene been niet voor het andere krijgen, zal het de leeftijd zijn? Als ik dan om me heen kijk dan zie ik voldoende mensen die met een hogere leeftijd arbeid ontplooien waar ik jaloers op wordt. Zal het dan toch met de gezondheid te maken hebben, wie het weet mag het zeggen. Alleen graag niet te eerlijk en ook geen opmerkingen van “oude man” of zo, daar kan ik toch al niet tegen.

Neen, 6 weken mantelzorger geweest en dus goede dingen gedaan tussen alle warmte door. Ongetwijfeld zullen velen de warmte als zwaar en/of lastig hebben ervaren, we zijn het niet gewend. Een weekje de zon opzoeken, 10 of 12 dagen gaat ook nog want daar stel je jezelf op in. Je wordt verwent en kunt in de regel (All inclusief) alles pakken, gewoon verwennerij. Maar zo warm hier in dat mooie Nederland, tja dat is …………………. en dat moet dan wennen net zoals Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Dat zijn de talen die je tegenwoordig alhier aan de kust hoort, we zijn tenslotte internationaal en niet voor niets het “kruispunt” van Europa.

Terug naar de werkelijkheid want ja over 9 dagen gaan we weer starten met de sport die we allen zo graag beoefenen. Gezellig een praatje maken en een lekker gelagje nuttigen vanuit de “vernieuwde” kantine, sportservicepunt Langedijk heeft zijn beste beentje voorgezet om het geheel een fris en gezellig uiterlijk te geven en zal ook een openingsfeestje houden waarvoor u allen bent uitgenodigd. De datum is zondag 2 september, geen boodschapjes doen en gewoon gezellig even langs wippen.

Ook de biljartzaal is onder handen genomen en schoongemaakt door onze schoonmaakploeg, hardwerkende leden die zich vrijwillig hebben aangemeld om de helpende hand toe te steken. Henk Holthuis die zowel op de maandagavond als de donderdagmiddag speelt heeft wel gevraagd of er meerdere vrijwilligers zijn die een helpende hand toe willen steken van 3 x 2 uurtjes per jaar!! Kom op beste vrienden, benader Henk en bied jezelf als hulp aan, we hebben er tenslotte allemaal plezier van, toch?

Nieuwe lakens zijn er geplaatst en de tafels zien er echt spik en span uit, ondertussen is het bestuur met allerlei randzaken bezig waarin we lopende het nieuwe seizoen ons gemak van zullen hebben. Ook de ICT heeft geprobeerd alle kleinigheidjes weg te werken en past het districtsbestuur een digitalisering toe op het gebied van de wedstrijdleiding en overzichten die beschikbaar zijn op hun website.

Komende week zal ik meer nieuws plaatsen,

Tot later