Historisch, een Sombroek kaderteam voor het eerst op pad

Genoten van het zomerrooster en inmiddels alweer 2 weken onderweg op de wekelijkse clubavond, mocht voor het eerst in de historie van onze vereniging een kaderteam op pad. De maandagavond is sinds enige tijd versterkt met Lex Zoon en Gerard van Stenis, die de wens hadden een kaderteam te beginnen. Arie Rietveld, onze voorzitter en Marco Hink bereidt gevonden om dit mogelijk te maken.

Lex, de meest ervaren kadrist geeft al aan dat we vol aan de bak moeten. Al denken we een aardig balletje te kunnen stoten, we zullen tegenstanders tegenkomen, waarbij we beginnelingen lijken. Geen punt, leer je ook weer van. In deze poule is het minimaal aantal caramboles 90. Pas vanaf moyenne boven de 7.00 kader worden het er 100, en dat loopt dan verder omhoog afhankelijk van het moyenne.

Alle Sombroekers moeten er 90 maken. Als u Lex tijdens het zomerrooster bent tegen gekomen, zult u begrijpen dat die 90 voor hem te doen moeten zijn, maar onze overige teamleden er de handen vol aan zullen hebben. Hoe is de eerste wedstrijd verlopen? Vol goede moed naar Tocoloco in Spanbroek, met als kopman biljartinstructeur Ton Schipper. Eerste ronde, Lex krijgt 11 beurten, Gerard slechts 8 en Marco 12. Alle 3 verloren. De kop is eraf en we hebben nog een ronde voor de boeg.

Lex komt er beter in, maar verliest weer in 11 beurten, en zijn tegenstander sluit de avond af met moyenne van bijna 14. Gerard komt er niet aan te pas, en ziet zijn tegenstander in 8 beurten de benodigde caramboles maken. Ook Marco verliest in 12 beurten. Team moyenne van de Sombroekers, 3.98. Dat moet beter kunnen en daar gaan we uiteraard ons best voor doen.

Zonder punten huiswaarts, maar een ervaring rijker. Eerst maar even verwerken, maar dat je van dit soort tegenstanders kan leren, dat is mij wel duidelijk.

Volgende 2 rondes zijn uit, en 25 oktober wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Komt u ook? Gewoon voor de gezelligheid, er iets van op te steken of te assisteren bij schrijven of tellen.

Tot zover mijn eerste kaderervaring.

Gr. Marco Hink