Informatie voor contacten* van een bevestigde patiënt met COVID-19

De datum waarop dhr Bruyn contact heeft gehad met andere personen moet zijn vanaf 6 maart, dat is 1 dag voor het ziek voelen. Die personen mogen ook maatregelen nemen zoals in onderstaande bijlage.

Beste heer, mevrouw,

In uw omgeving is een patiënt die besmet is met het nieuwe coronavirus. Dat betekent dat u tot 14 dagen na dit contact nog ziek kunt worden. U kunt klachten krijgen zoals verkoudheid, hoesten en koorts.

Wat betekent dit voor u?

Het is belangrijk om zelf uw gezondheid goed in de gaten te houden. Doe dit tot 14 dagen na het moment dat u contact heeft gehad met de patiënt.

U hoeft deze 14 dagen niet thuis te blijven. Volg de algemene adviezen op die op dit moment gelden in Nederland over school en werken zie Rijksoverheid.nl  

Als u klachten krijgt

Blijf thuis wanneer u verkoudheidsklachten of verhoging krijgt. Deze klachten kunnen het begin zijn van COVID-19. Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten.

Dat betekent dat u niet naar school, werk of naar buiten gaat. Ook als u denkt dat uw klachten wel meevallen. Pas als u een dag helemaal klachtenvrij bent geweest, kunt u weer naar school, werken en naar buiten.

  • Bel met de huisarts als u ernstig ziek wordt en medische hulp nodig heeft.
  • Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan met uw huisarts als u koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.
  • Hier vindt u meer informatie: https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
  • Ga niet naar de huisarts toe.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over het nieuwe coronavirus kunt u kijken op: www.rivm.nl/nieuwcoronavirus.

Het team infectieziekten van GGD Hollands Noorden is te bereiken op telefoonnummer 088-0100535 keuze 1.