Klaas Sneekes onze biljartvriend is niet meer, de schok is groot, de stilte heftig.

Zaterdagmiddag en nog gauw even boodschappen doen. Naar de super en dan naar de slager, klaar en weg, ho!!! even een tik op de ramen, Eef Sneekes zwaait. Ik naar binnen alwaar me snel duidelijk wordt waarom, broer Klaas is vrijdagmiddag 18-01-2019 om 17.15 uur overleden. Je wordt stil en weet even niet wat te zeggen, dit is een dreun die je niet zag aankomen. Het jaar is nog geen 3 weken oud en nu al “hard” voor alles en iedereen die Klaas een warm hart toedroeg. Een gezellige man, praatjes waar nodig, humor en zorgzaam, maar ook de bourgondiër want hij hield van lekker eten. Gek op z’n kinderen en kleinkinderen en samen met z’n vrouw altijd in de weer met dat grut, wat zullen ze hem missen.

Vrijdagmiddag, zijn club waar hij stil in een hoekje kon zitten maar sprak waar nodig, ging de humor niet uit de weg en lustte graag zijn biertje. Een fijne tegenstander en een graag geziene gast aan tafel, welke tafel? dat maakte niet uit een ieder kon met Klaas opschieten. Vandaag heb ik eerst even nagedacht over het “te schrijven” bericht van zijn overlijden, ik kon niet zomaar wat schrijven en toch doe ik dat. Zo hij was zo schrijf ik, niet er om heen draaien, zeggen zoals het is en dat maakt het extra hard te moeten constateren dat hij niet meer “onder ons” is.

Klaas, onze dank is groot voor de man en vriend die jij voor ons was.

Namens het bestuur van  Biljartvereniging Sombroek wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Ruud Schigt