Korte impressie na 2 van de 3 finaledagen (1e klas libre)

Locatie: Parelhof HHW

Nog voor aanvang probleem voor de leiding. 1 van de spelers komt zonder afbericht niet opdagen!!
Gelukkig is de reserve Peter de Ruiter aanwezig en hij wordt ingezet om deel te nemen.

19.00 uur beginnen met inspelen en kijkend in de zaal, zie ik dat er behoorlijk support is van mede clubleden.
Siem Smet (ook spelend in HHW) is 1 van de schrijvers, als publiek o.a. meegekomen: Wil Hoogland, Ben Beemsterboer, de Kossies Dick en Hans.
De trekstoot gewonnen en ik besluit maar te beginnen om gelijk een “tik” uit te delen. Dit lukt, met 26 van aquite. Het vervolg ging moeizaam, maar toch gewonnen in 20 beurten en een moyenne van precies 6, de eerste punten zijn binnen.

Volgende partij tegen Jan Kant. Van beide kanten een partij met behoorlijk wat fouten en een hoop pech (net achter elkaar, vastliggende ballen, of juist net niet vastleggen, waar het beter had geweest als ze dat wel hadden gedaan. Maar goed, je moet verder. Jan wint uiteindelijk en ik kom slecht 5 caramboles te kort.
Met de huidige regelgeving niet eens zo’n verkeerde uitslag. Het gaat namelijk om de wedstrijdpunten en vervolgens om het percentage van de gemaakte caramboles. Dat percentage staat nu op 97,9. “Gewoon” nog 5 partijen winnen en het percentage zal nog verder richting de 100 stijgen.

Volgende week woensdag de volgende 2 partijen, waarna we het zaterdag 30 november met 3 partijen afsluiten. Ik zal m’n best doen de prestatie van Rico te evenaren.

Dag 2 ook alweer achter de rug. Ik mocht 19.00 uur starten tegen Rob Oliemans, met wederom voldoende aanhang vanuit Langedijk. Een partij met weer iets te veel beurten, maar.…wel de winst binnen gesleept. Na 25 beurten staat de stand van 120 tegen 76 voor Rob op het scorebord.

Tweede ronde deze avond tegen Richard Stroet. Op papier de beste speler van de 8, maar zowel de vorige als deze avond, lijkt de vorm bij Richard ver te zoeken. 17 beurten verder:
Marco de benodigde 120 en Richard slechts 74 caramboles. Wederom 2 punten.

De tussenstand laat zien dat er nog van alles mogelijk is. Ik sta bovenaan met 6 matchpunten, maar dat aantal heeft nog een 4-tal spelers. Met 5 koplopers komende zaterdag om 12.00 uur weer de arena in. We zullen zien wie er aan het langste eind zal trekken.

Gr. Marco Hink