Libre Heer van Langedijk laat zich horen

Op de site de belevenis van de Heer van Langedijk in het bandstoten gelezen, en als nieuwbakken Heer van Langedijk in het libre kan ik dan natuurlijk niet achter blijven ik zal dus mijn belevenissen proberen te verwoorden.

Een belevenis, dat is het inderdaad en ik kan het een ieder aanbevelen. Het is geweldig om eens aan zo’n  toernooi mee te mogen doen. Eerder was ik al eens als schrijver/arbiter aanwezig geweest bij diverse toernooien en Ik vond dat prachtig en zou daar best eens aan mee willen doen. Maar ja, dan moet je wel de beste zijn van je dag- of avonddeel, en dat zat er voorlopig nog niet in.

Als derde van het dagdeel geëindigd, maar.. toch meedoen

Deze keer was ik geëindigd als derde van de dinsdagmiddag, hierdoor geen kans op het meedoen van het toernooi, maar zelf zeer tevreden over deze stijgende lijn. En wat gebeurd: onze nummer één stopt met het biljarten, en de nummer twee bedankte voor de eer. En ja, ik was nummer drie. Dus het meedoen kwam eerder op mijn pad dan ik verwacht had.

De eerste woensdagavond was daar. Je bent natuurlijk best wel gespannen en je denkt: hoe zal het gaan. Ik zei tegen mijn vrouw: nu we zien het wel, het is al prachtig om mee te doen. En om een lang verhaal wat in te korten, ik won de beide wedstrijden. Thuis gekomen een wijntje genomen op de goeie afloop. En heerlijk geslapen.

De vrijdag was daar en weer moesten we twee partijen. Dit keer stond ik er niet zo rustig in, ik stond zo strak als een vioolsnaar. Waarom? Geen idee.  Dus verloor ik de beide partijen, eigen schuld dikke bult. Kwam toch wat minder vrolijk thuis dit keer, kan ik u vertellen.

Nadenken in bed?

Lag er in mijn bed nog over na te denken, de eerste partij op één punt en de tweede op twee punten. Totaal overbodig vond ik, maar de enige die hier debet aan was, dat was ik zelf, even goed wel goed geslapen hoor. De zaterdag was daar. Ik had mezelf beloofd: blijf rustig en speel je eigen spel. Niks meer, niks minder. En ja hoor, drie overwinningen, dit tezamen met een percentage van 122,305 moyenne, maakte mij tot winnaar van het libre toernooi. Zo zie je maar, ik had het nooit kunnen bedenken dat dit zou gebeuren.

Arbiter aan tafel, broodnodig!!

Een arbiter aan de tafel ben ik natuurlijk ook niet gewend, maar dit is een verademing en je kan je bezig houden met je spel en geen ander gedoe, waardoor je uit je spel raakt, heerlijk. Rest mii nog om alle mensen, de schrijvers en arbiters te bedanken, zonder deze mensen kunnen we geen toernooi organiseren. Ook de mensen, die kwamen supporteren wil ik niet vergeten, al waren er veel te weinig, vond ik. Ze staken hun mening niet onder stoelen of banken, ook daar heb ik mijn voordeel mee gedaan. Zonder iemand verder iets te kort te doen wil ik toch nog even Nico Gruijs noemen. Die ongelooflijk veel werk verzet heeft om dit toernooi tot een succes te maken.

Mensen, de beker is dit jaar voor de dinsdagmiddag en deze mensen zullen de beker bij het volgende toernooi met verve verdedigen.

Nico Stuifbergen, de nieuwe Heer van Langedijk

Groetjes Nico Stuifbergen.