Marco Hink en de last van warmte in de zaal!!

Probleem na Corona, de hitte

Als wedstrijdleider van de maandagavond had ik de afgelopen tijd, wekelijks met ca. 10 afmeldingen te maken. Na wat rondvragen, bleek de absentielijst bij de andere dagdelen ook behoorlijk hoog. Zoals eerder al is vermeldt, heeft een ieder zijn reden om wel of niet te komen, en wordt elke reden gerespecteerd.

Afgelopen week liep de temperatuur natuurlijk extreem op. Hierop besloot ik maar eens te informeren bij onze algemeen wedstrijdleider Nico Gruijs. Het bestuur heeft besloten het aan de wedstrijdleiders over te laten. Vervolgens Ton van Til van de vrijdagmiddag gebeld. Gaan jullie biljarten? Nee was het antwoord, ik heb 7 biljarters over, die zijn geïnformeerd en de vrijdag vond geen doorgang.

Afgelopen maandag besloot ik ondanks de 15 afmeldingen, met 11 man de competitie door te laten gaan. De resultaten waren wisselend, en de meeste spelend onder hun eigen niveau. Nu wil een biljarter natuurlijk altijd iets (behalve zichzelf) de schuld geven, dus dat kwam nu mooi uit. Te heet, vochtige handen, vliegjes boven het biljart, klamme lakens, alles kwam voorbij, om maar niet de schuld aan ons zelf te hoeven geven.

Aangezien ik ook lid ben van de dinsdagavond, daags erop maar weer naar de sporthal. Voor het eerst in 35 jaar met een korte broek naar de biljart. Ook mij worden deze temperaturen te gek.

Zoals gebruikelijk begint Ben Beemsterboer even voor 7 uur met zijn praatje met de formulieren in de hand. Ben kwam echter met een voorstel om niet met de competitie verder te gaan, maar voor deze avond een “hitte-toernooi” te hebben gemaakt. Een ieder was het hier mee eens, de wedstrijdformulieren gingen terug in de tas. De computer werd opgestart, en even na 7 uur mocht Hennie Hink met een druk op de knop de loting verrichten.

Met hoeveel man we waren? 11, ongelijk aantal. Ben zichzelf weggecijferd als toernooileider en cateraar, zodat we met 10 man gingen starten. Later op de avond, nadat Gerrit Jonker al naar huis was, heeft Ben nog een aantal partijen voor Gerrit gespeeld.

Een hitte-toernooi, wat houdt het in? De leden van de dinsdag en donderdag avond zullen het weten, namelijk net als Ben al een aantal jaar rond de kerstdagen een toernooi voor deze dagdelen organiseerde. Na de loting zijn alle partijen bekend, en speelt een ieder zijn partijen over 15 beurten, in diverse diciplines. In dit geval waren dat libre, bandstoten en 3-banden. De 10 over rood variant, lieten we deze avond maar voor wat het was.

Een avond die ondanks de hitte, eenieder veel plezier heeft gegeven. De uitslagen en eindstand vindt u hieronder. Ik ga verder niet uitweiden over de partijen, al wil ik de kampioen toch complimenteren met zijn libre partij. Albert wist in de 15 beurten 36 caramboles te maken, met als ik het goed heb, een hoogste serie van 17. Mede door deze partij een terechte kampioen. Bloemen en champagne bleven uit, met een klein applausje van de overige leden mocht Albert trots huiswaarts keren. De serie van 17 zullen we de komende weken nog wel een aantal keren van hem moeten horen, maar alle partijen zijn afgesloten met de bekende 5 nullen. Niet opgeslagen, nergens terug te vinden, dus eigenlijk nooit gemaakt. Toch denk dat we er niet van op moeten kijken als hij dit komend seizoen nog een keer in de competitie flikt, we zijn in ieder geval gewaarschuwd. Hier wil het even bij laten, en bij deze Ben bedanken namens de aanwezige leden.

Marco Hink

1 Hensema, Albert
2 Swinkels, John
3 Smet, Siem
4 Thijssen, Nico
5 Langendijk, Piet
6 Jonker, Gerrit
7 Hink, Hennie
8 Krul, Arie
9 Beers, Ad
10 Hink, Marco

Naschrift redactie,

Als men naar de stand kijkt dan kunnen we begrijpen dat Marco last heeft van de hitte. Als laatste eindigen en met 3 banden maar 2 caramboles scoren brengt je toch aan het denken “te veel getraind?” of capaciteitsproblemen?” Die dinsdagavond heeft best wel wat in z’n mars hoor!!