Verslag NATIONALE VOORWEDSTRIJDEN kader 38/2 overgangsklasse

Na het invitatietoernooi Kader 38/2 in september 2023 was het deze keer een voorwedstrijd kader 38/2 overgangsklasse, aanvankelijk zouden er 6 personen meedoen, het werden er uiteindelijk 5, geen ideale situatie aangezien er per wedstrijd dan iemand “vrij” is.
De heren moesten er 175 maken waarbij een beurten limiet was ingesteld van 15.
De moyennes van de deelnemers lag tussen de 12.000 en 18.000
Mocht een partij niet in 15 beurten uit zijn dan krijgt de speler met de meeste caramboles in die partij 1 punt.

Na een woord van welkom door de wedstrijdleider werden de huisregels uitgelegd en het speelschema bekend gemaakt. Voor deze wedstrijd werd door de bond 4 arbiters aangesteld.
Vrijdagavond was de wedstrijdleiding in handen van Patrick Sombroek wegens theater verplichtingen van Ben Beemsterboer en de hapjes gedurende de avond waren keurig verzorgd door onze sponsor, Keurslager Ruud Klerq en door Nico Stuifbergen naar de zaal gebracht.

19:15 uur begon op tafel 1 Antonio Havenaar tegen Rob Kok, uitslag 152 – 175 in 11 beurten.
Op tafel 2 starten Wim Ooteman tegen Joop Roelands, uitslag 42 – 130 in 15 beurten, geen winnaar maar Joop krijgt een punt omdat hij meer caramboles heeft gemaakt dan Wim.
Piet van de geest was deze ronde vrij.
Na 2 uur kon de volgende ronde worden gespeeld, Joop Roelands was vrij.
Op tafel 1 nam Piet van de Geest het op tegen Antonio Havenaar, uitslag 70 – 175 in 9 beurten, op tafel 2 Rob Kok tegen Wim Ooteman, uitslag 115 – 152 in 15 beurten, ook hier een punt voor Wim.
Iets na 22:30 uur kon de laatste partij van de avond worden gespeeld, op tafel 2 namen de clubgenoten van BCS Piet van de Geest en Joop Roelands het tegen elkaar op, was het vermoeidheid dat ook deze partij niet in 15 beurten de benodigde 175 caramboles had opgeleverd, niemand die het weet, uitslag 119 – 162, 1 punt voor Joop Roelands.
Net voor middernacht kon de avond worden afgesloten. 3 van de 5 partijen leverde geen winnaar op.

Zaterdag was de start om 11:00 uur, de wedstrijdleider van dienst was deze dag Ben die het stokje van Patrick overnam, het vroege tijdstip was bekend bij iedereen maar een lunch pakket had niet iedereen meegenomen. Ben inventariseerde wie er geen lunch mee had en Patrick haalde snel de benodigde broodjes, boter, kaas en ham. Tijdens de eerste wedstrijden werden de broodjes klaar gemaakt en zo had iedereen straks een lunch. Inmiddels had Nico Stuifbergen weer een heerlijke schaal met hapjes voor de middag langs gebracht. Ben had de volgorde van wedstrijden wat aangepast zodat nu Wim Ooteman vrij was in de eerste ronde.

Op tafel 1 namen Antonio Havenaar en Joop Roelands het tegen elkaar op, uitslag 81 – 175 in 9 beurten.
Op tafel 2 nam Piet van de Geest het op tegen Rob Kok, uitslag 128 – 175 in 9 beurten.
Piet was niet tevreden met 0 uit 3, maar beloofde beterschap in de laatste speelronde.
Na de lunch konden we om 13:15 uur met de volgende ronde beginnen.
Op tafel 1 nam Rob Kok het op tegen BCS clubgenoot Joop Roelands, Rob als koploper, ging voortvarend van start, 77 caramboles in de eerste beurt, uitslag 175 – 111 in 8 beurten.
Piet van de Geest mocht op tafel 2 het opnemen tegen Wim Ooteman en Piet kwam zijn belofte na, hij won de partij in 9 beurten, uitslag 175 – 71. Antonio was vrij deze keer.
Nu deze ronde redelijk vlot was verlopen kon na 14:30 uur de laatste partij worden afgewikkeld,
op tafel 2 gingen Antonio Havenaar en Wim Ooteman de strijd met elkaar aan, Antonio had er zin, met een serie van 60 en 58 won hij zijn partij, uitslag 175 – 96 in 9 beurten.

Wie er uiteindelijk door mag naar het Nationaal is pas bekend wanneer alle poules gespeeld zijn.

Ongeveer 16:00 uur werden de schrijvers, arbiters en Patrick bedankt door de wedstrijdleider en konden de spelers hun score overzicht uitgereikt krijgen. Hierna nam Wim Ooteman het woord en deelde complimenten uit namens de spelers voor de organisatie en de verzorging ondanks een gesloten kantine.

Ben Beemsterboer

Klik hier voor een mooi overzicht in Biljartscorebord