Nico Gruijs verteld over zijn belevenissen in de finale 4e klasse Libre bij K.O.T.

Een prachtig verslag ontvangen van een finale 4e klasse libre deelnemer, onze Nico Gruijs aan het woord.

Verslag Districtsfinale 4e klasse Libre bij K.O.T . in Dirkshorn.

De tweede avond en dus de 3e en 4e ronde. Ik mocht beginnen tegen Peter Teunissen spelend bij ELTO. Na de vorige avond  die ik had afgesloten met een voorlopige 3e plek had ik mij voorgenomen om rustiger te blijven, maar ondanks de belofte aan mijzelf kon ik de zenuwen toch niet de baas blijven. Matig spel moet ik zeggen, maar toch de winst gegrepen in veel te veel beurten, 36 en dus een moyenne van 1,527. Ik klom naar de 2e plek.

De tweede partij van de avond was tegen Cock Zut van D.N.O. ’86 uit Heerhugowaard. Cock is een gelouterde speler met veel ruime ballen. Met een paar aardige series nam Cock afstand en ik kon hem niet meer bijbenen, Gevolg: verlies van partij in 33 beurten en doordat anderen, die de eerste avond niet hadden gewonnen en nu wel de winst pakten bleef ik op de 2e plaats staan. Maar duidelijk was wel dat iedereen van iedereen kon winnen.

Zaterdag 5 oktober dan maar kijken of die dag meer geluk brengt en omdat de partijen zo rond 5 kwartier in beslag namen had de wedstrijdleiding donderdag al besloten dat de aanvang op zaterdag werd verschoven naar 11:00 uur. En dus begon ik aan de 5e partij tegen Frans Limmen spelend voor Heerhugowaard, ook nu weer matig spel van mijn kant en ook Frans kon de punten maar moeilijk maken. Uiteindelijk maakte Frans het uit in 33 beurten en was het derde verlies een feit, hierdoor zakte ik naar de 5e plek.

De 6e partij was tegen Piet Vonk die uitkomt voor D.K.B./Prins Maurits, met Piet had ik de avonden daarvoor al eens een praatje gemaakt daar waar het ging over het harde spel in deze klasse. Piet en ik hadden hetzelfde idee daarover en dat kwam in onze partij ook tot uitdrukking. Beiden rustig spelend en kijkend naar de mogelijkheden maakte ik mijn beste partij tot nu toe, in 26 beurten 55 caramboles en 2 punten rijker. Moyenne 2.11 en lekker gespeeld, zo kan het dus ook.

De laatste partij ging tegen de koploper Arie van den Heuvel van Turnlust. En laat ik nou bij de naam Turnlust geen goede herinneringen hebben. Maar ja, aan tafel en Arjan bleek toch wel terecht op de 1e plaats te staan want hij nam al snel afstand met een paar aardige series. In 24 beurten was hij uit. Ik haalde nog wel een moyenne van 1,50, in de totaalscore werd ik uiteindelijk 5e.

Het was een leuke finale en weer een ervaring rijker en illusie armer kan ik mij gaan opmaken voor de 3e klasse, want zoals eerder gememoreerd was ik al gepromoveerd. Kortom, fijne tegenstanders, goede wedstrijdleiding, mooie biljarts en prima verzorgde catering bij De Kastanjeboom in Dirkshorn.

Rest mij nog Ruud & Marieke, Arie en Ed te bedanken voor hun support op respectievelijk donderdag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag.

Nico Gruijs