Nieuwsbrief maandagavond

Zomaar eens iets proberen om toch wat meer biljartnieuws op het scherm te krijgen, vandaar onderstaand verslag van maandagavond 3 december.

Libre

Marco Hink heeft al verteld dat hij het goed doet en daar werd Hen Slooves in 18 beurten de dupe van, winst voor Marco H. Titanenvechters Nico Kraakman en Piet Korver gaven elkaar geen duimbreed toe, Nico trok aan het langste eind en was Piet de baas. Cor ter Burg speelt als een beest, starten met 27 en in 9 beurten uit, Arie Chattillon verdwaast achterlatend. Hans Kooistra had ook zoiets met zijn tegenstander Patrick S, maar was iets vriendelijker en gaf hem 2 beurten extra, uit in 11 beurten. Peter Jurjens is altijd een “zware ” tegenstander en daar werd Ruud de dupe van, zijn serie van 17 om bij peter in de buurt te komen hielpen niet, Peter kreeg steun uit onverwachte hoek. Ed van Stralen viel uit tegen arme Ton van Til, met een slotserie van 61 was dit geen match voor Ton die er toch 22 had in de 15 beurten die hij kreeg van Ed. Giel Pancras heeft het de laatste tijd ook weer gevonden en daar moest “Mijnheer” Hans Kos genoegen nemen met een 2e plaats in 17 beurten, hij kwam er slecht 4 tekort. Arie Rietveld rook zijn kans daar waar Hans Kooistra het voorwerk had gedaan kon hij nu afmaken en versloeg Patrick Sombroek in 17 beurten. Wel moet gezegd dat Patrick ietwat wit om de neus leek, zo constateerde Peter Jurjens. Verder geen uitschieters

Bandstoten

Henk Holthuis kon zijn ongenoegen betreffende het bandstoten heerlijk kwijt en knapte Ruud Schigt fijntjes op, die kreeg zijn 2e nederlaag te verwerken hetgeen hem niet lekker zat. Theo Kraakman (ja de broer van) kwam wat later (druk druk?) hetgeen te merken was in zijn spel, Willem Krijnen kwam, zag en overwon en gunde Theo slechts 7 caramboles. Piet Korver nog ontdaan van zijn verlies tegen Nico K, legde zijn spelagressie geheel toe op winst en slaagde daarin tegen Hen Holthuis, maar….. in 24 beurten. Marco Kraakman ( nee, is geen broer van) wilde ook eens winnen maar had 30 beurten nodig tegen Hen Slooves die het hemd van zijn lijf vocht maar toch verloor. De oh zo mooie serie met Libre werd bij het bandstoten teniet gedaan door Ed van Stralen, tegen Marieke Schigt had hij 34 beurten nodig voor 32 caramboles, beetje veel Ed?

Kader

2 giganten tegen elkaar Hans Kooistra en Cor ter Burg, en ja eigenlijk kun je het verwachten Hans Kooistra zal wel…. nou…. 9 beurten 42 – 17 voor Cor, Hans van start, 18,19,5,12 en hij loopt in. Maar dan de eindsprint van Cor en hij wint in 15 beurten van Hans, knappe zege.

Volgende week meer nieuws

Wedstrijdleiding, Ruud Schigt