Samenvatting van de laatste speeldag

Het zou natuurlijk leuker zijn geweest als elke ronde zou zijn voorzien van een verslag, dat maakt het geheel netjes en is leuk voor de geïnteresseerde lezers (en dat zijn er best veel hoop ik). Maar als gevolg van de vliegreis ten tijde van de finale, was ik niet in staat het verslag op dat moment te doen.

Ronde 5

Anton Sprenkeling en Harry Zuurbier ( de leidende spelers) hebben beide een tegenstander getroffen die niet zoveel boodschap hebben aan “hoge spelers” oftewel de leiders in de stand. Het maakt ze beide tot een gewild “jacht object” waar je met respect van kunt winnen. Andere leden zullen zeggen, wouw, wist jij van “hem” te winnen? knap hoor en dat is daarmee een compliment die veel goed maakt bij gebrek aan de titel. Albert Hensema is zo’n man die zonder scrupules de tegenstander zo onder tafel speelt hetgeen hij met Anton deed, knap gedaan.

Nico Stuifbergen pakt zijn laatste kans op de titel

En veegt Zuurbier onder tafel, zwak als hij was door de eerdere nederlaag dacht Nico “nu moet ik hem pakken” en dus gingen de ankers los, trossen aan de kant en gaan met die banaan. Zo werd de stand dus weer in evenwicht gebracht en het geheel weer een spannend spektakel, leuk om naar te kijken.

Gruijs pakt Hink in en JanCees haalt aspiraties van Raaij onderuit

Verlost van enige vorm van spanning kan Gruijs vrijuit spelen tegen Hink, die uiteraard alles probeerde en met 105 ook dicht bij de eindstreep was maar helaas, 2 punten voor Gruijs. JanCees weet nu wat het is om “zonder” schroom te spelen en zoekt zijn slachtoffer uit. Arme Donald, het lukt niet met de beste wil van de wereld was ook deze man te sterk. (ik ken hem ook)

Ronde 6 maakt het nog leuker

Het zoet van een overwinning smaakt Stuifbergen prima, hele kommen kan hij daar van op en voegt daad bij woord. JanCees Bak die dacht dat er geen schroom meer zou zijn kan echt niets met die Stuifbergen, hij volgt hem heel lang maar komt aan het eind toch tekort. Stuifbergen klimt omhoog en hijgt Sprenkeling in de nek. Wie houd er zijn zenuwen het beste in bedwang?

De beer is los bij Gruijs

Eenmaal gaande is deze man niet te stoppen, gelijk een diesel loopt hij keurig naar zijn overwinning en klimt in de ranglijst. Genieten is het devies geworden en dat doet hij zichtbaar met volle teugen. Hensema is de klos in dit spektakel en die buigt zijn hoofd respectvol. Zuurbier is de draad kwijt en weet niet meer wat winnen is, verliest van Sprenkeling en zakt in de ranglijst. 2 titels was toch teveel van het goede en is inderdaad “decadent”

Hink zoekt revanche en vind van Raaij op zijn pad, bingo!

Arme Donald, denken dat je enige kans maakt en dan kom je allemaal van die “grote” jongens tegen (letterlijk en figuurlijk) Hij geeft prima partij en doet zijn uiterste best om de geboden kansen om te zetten naar de broodnodige caramboles, helaas. Het draait uit op een verliespartij, het zij zo.

Daar is tie dan, de laatste ronde, wie o wie wordt Heer van Langedijk?

Nico Gruijs en Harry Zuurbier laten niets heel van hun tegenstanders (Bak en van Raaij) en grijpen in relatief weinig beurten de volle winst. Tevreden over hun behaalde resultaat op de laatste dag komt er toch een glimlach tevoorschijn. Als je geeft wat je kunt en tevreden bent met je prestaties dan zeg je “het kon beter” maar die anderen waren sterker.

Hensema is op jacht naar het podium

Alleen even winnen van Marco Hink is de opdracht, makkelijker gezegd dan gedaan. Een echte Fries is niet zomaar uit het veld geslagen en dus gelijk “GRUTTE PIER” de beroemde Friese strijder gaat hij Hink te lijf. Zulke macht verwacht Hink al helemaal niet, de zachtheid zelve buigt Marco zijn hoofd voor zoveel geweld. Podium is binnen!!

Wordt het Sprenkeling of Stuifbergen

Velen van u kunnen zich die dag in Amsterdam nog wel herinneren, de Jantjes werden gebeld om de Dam te ontruimen. Volgens welingelichte kringen heeft ook Stuifbergen gebruik gemaakt van zijn kennis van geweld. Alleen het gebruikte geweld was volstrekt geoorloofd en werd slechts op het biljart ten uitvoer gebracht. Slim sprokkelen, slim spelen en rustig blijven (dat kan hij) zo trok hij de overwinning en de titel naar zich toe op een geweldige en spannende manier. Beide 10 matchpunten, Nico met een percentage van 122% en Anton gezakt naar 98%. Zo close kan het dus zijn.

Uiteraard staat de stand op de site onder het kopje Clubroosters “FINALES” clubfinale Libre 2021.

Nico Stuifbergen is de nieuwe “Heer van Langedijk”

Ik zal op de woensdagochtend bij het trainen toch iets voorzichtiger zijn met mijn aanwijzingen naar Nico toe, zijn letterlijke opvolging van goede raad maakt hem tot een respectvol tegenstander. VAN HARTE PROFICIAT!!

Een geslaagd toernooi met tekort bezoekers, daar gaan we iets aan doen.

Bedankt voor uw aandacht, fijne paasdagen!!