Seizoen 2018-2019 is van start

Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht maar toch…….. Tja, we gaan weer van start, de mannen van de trainingen hebben vanmorgen de spits afgebeten met een “overleg” hoe en wat te doen komende maanden. De puntjes op de i en alle koppies de zelfde kant uit, dat kun je aan hun wel overlaten. De inzet die zij ten toon spreiden zullen hun vruchten afwerpen en de kwaliteit van de biljarttechniek doen stijgen tot grote hoogte. De kop van noord holland zal “zuchten ” onder het zware juk van BV Sombroek Langedijk, de tegenstand die zij zullen ondergaan zal hun doen vragen hoe wij dat in onze club “flikken”. Maar ook aan sportiviteit zal aandacht worden besteed, het is en blijft een “spelletje” en we spelen voor de “eeuwige roem” geen mes op tafel en netjes volgens de regels.

Die regels,

Ook daar besteden we nu maar even aandacht aan, de zaal is schoongemaakt en door het seizoen heen willen we daar van genieten. Dit betekend dat, als u een glaasje “omstoot” of een flesje laat vallen, u dit opruimt en indien nodig even een “sopje” haalt bij de kantine. Dit voorkomt dat de tafels “plakken” en uw collega biljarters er last van hebben. Ook thuis laat je de rotzooi niet liggen en krijg je van moeder de vrouw een uitbrander als dit wel zo is. Om nou te voorkomen dat altijd “dezelfde” mensen er iets van moeten zeggen en die dan vervolgens als “lastig worden ervaren hetgeen ze beslist “niet” zijn, doen we het samen.

De middag en avondspelers genieten en komen met vrolijk gezicht de zaal binnen, “hun wedstrijdleider” heeft alles al voor elkaar en ingedeeld. Zij kunnen zich vermaken en als ze klaar zijn gaan ze met een voldaan gezicht naar huis, geweldig toch?  HO HO, we vergeten iets!! Uw wedstrijdleider heeft uw hulp nodig,

  1. Meld u zichzelf optijd af indien u niet kan komen, minimaal 2 uur voor aanvang.
  2. Help uw wedstrijdleider met het opruimen aan het einde van het dagdeel dat u speelt.
  3. Bedenk dat het wedstrijdleiderschap een “vrijwilligersbaan” is en hij het doet voor uw plezier.
  4. Gebeurt er een ongelukje? Gaat er iets stuk? Meld dit bij uw wedstrijdleider, dan kunnen er maatregelen worden genomen om dit te verhelpen of te voorkomen in de toekomst.
  5. Trakteert u op een lekkere warme hap? Leg dan het biljartspel even stil, ga naar de zijkant en geniet met z’n allen van de traktatie.
  6. Feliciteer de gulle gever en besteed er aandacht aan. De Dinsdagavond geeft het goede voorbeeld en heeft dit al ingesteld.
  7. Met bovenstaande regel voorkomt u “VETAANSLAG” op de tafels en wordt de onderhoudsman er weer blij van dat u meedenkt.
  8. Bent u klaar met uw partij, zet de keu dan in het rek en niet langs de kant, krijtaanslag op de muur of in het gordijn is het gevolg, en dat is niet de bedoeling.

Het zal beslist voorkomen dat er leden zijn die bovenstaand als betuttelend ervaren en zich afvragen of bovenstaand nou nodig is. Bedenk dat juist doordat er zoveel en zo vaak schoongemaakt of gemopperd wordt dat je je werkelijk afvraagt hoe mensen het thuis doen met de rommel die per ongeluk ontstaat. Als onze onderhoudsman er de brui aangeeft wie maakt het dan schoon? Je zou er een schoonmaakbedrijf voor in kunnen huren met het gevolg dat ons lidmaatschapsgeld stijgt naar hoogten die niet wenselijk zijn.

Kortom, heb waardering voor alle vrijwilligers. De schoonmakers, wedstrijdleiders, trainers, onderhoudsman en het bestuur wensen u een heel sportief en gezellig seizoen.

Uw reporter.