Sombroek 10 in Gewestelijke strijd zwaar bevochten ten onder.

Oegstgeest was afgelopen donderdag de Place To Be voor Sombroek 10. De strijd om de titel zou aldaar plaats vinden en afspraken omtrent het chauffeuren waren al gemaakt. Een beetje gezelligheid tanken was niet nodig, het zijn stuk voor stuk humoristische mensen met Jan, Jan en Jan voorop. Wat zegt u? U kent de Jannen niet? Dan zal ik ze even voorstellen, Jan Beemsterboer voorop, u weet wel die “chauffeur” van de grote verhalen (eh wagens) bedoel ik. En Jan Schoenmaker onze rookfanaat die altijd wat te vertellen heeft en als 3e Jan van de portefeuille, eh Jan Reijne de stille kracht van het team. Daarnaast moet je zo’n zootje ongeregeld natuurlijk bij elkaar houden met een rustig persoon die je eigenlijk niet ziet, niet opvalt qua gestalte of gewoon……. Jelle de Jong, dat is de juiste man om ze in bedwang te houden.

De 1e ronde, spanning ten top

Tja we waren er op tijd en kregen zowaar een compliment. De 3 jannen mochten als eerste van start, dat zal een klapper geven. Kijkend naar het bord, zien we dat goed? dat lijken wel broers van Marco Hink, zitten die hier ook al. Shit zoveel caramboles als die mannen moeten maken, wij komen niet aan de bak! Nu is angst een slechte raadgever, maar in dit geval geheel terecht. De drie Jannen kregen een partij op de broek, daar lusten de honden geen brood van. Erg Jammer, maar intussen was ook Jelle naar de tafel geroepen en die ging met alle instructies van de training in zijn achterhoofd zeer rustig aan de bak. Zo rustig dat zijn tegenstander hem vriendelijk bedankte voor zijn mooie spel en stiekem met de overwinnen aan de haal ging.

Laatste ronde, Jaap Schoenmaker met stoom uit z’n oren

Onwelvoeglijke taal mag men op een website niet bezigen dus de vertaling van Jan zijn woorden waren zoiets als ##$%$%&&*()*%@ grrrr. Jan naar de tafel en… Wat dacht je wat een vette winstpartij als resultaat. Even laten zien wie wij zijn, we komen toch nog even bij de voordeur langs, haha! Jelle zat met open mond naar Jan te kijken, dit zal me toch de donder doen. Nu moet ik ook winnen, ik ben toch de teamlijder (ei). Zal ik ze dan ook een poepie laten ruiken? Jammer maar helaas, spanning te groot, kunde te kort? Die broers van Marco Hink doen het gewoon “te goed” potverdriedubbeltjes.

Keurige organisatie en prachtig materiaal

Ook de innerlijke mens konden we versterken alles was te koop, keurige kantine met gezellige mensen. We hadden een monster gezellige dag, kregen nog een leuke prijs voor mee naar huis. Jaap Schoenmaker was de man van de punten en had de beker dus verdiend. Jan superblij, dan kan ik hem aan Nel laten zien (de beker) Toen nog maar een biertje toe genomen en de thuisreis aanvaard. Wat een dag!!

’s avonds op de fiets naar de tuin zie ik de reizende reporter

Toch maar even m’n verhaal verteld, misschien doet hij er iets mee, je weet maar nooit.

Jelle de Jong Teamleider van de districkskampioen SOMBROEK 10