Sombroek 3 is Gewestelijk Kampioen

De gewestelijke kampioenen

Vroeg uit de veren met een verwachting van ?? we gaan er een gezellige dag van maken. Samen op pad onder begeleiding van 2 dames ( Henny en Marieke) dan moet het goed komen toch? De locatie Sportlust te Sassenheim een geweldig leuke locatie met een warme ontvangst. Goede koffie en een verzorging (zou later blijken) die gerust uitstekend genoemd mag worden. Klokke 12 een bescheiden lunch aangeboden gekregen en later op de dag warme gehaktbal in keurige stukjes aangeleverd om de benodigde kracht (die afnam) te versterken. Keurige gepresenteerde drankjes tegen een zeer betaalbare prijs. Een mooie en leuke dag om niet te vergeten!!

De eerste ronde

Zenuwen? welnee helemaal niet, totdat je aan de tafel staat. De grootste praatjesmaker (ik) had er best last van, je wilt een goede prestatie op tafel leggen.

Ruud en Hen gaan van start, ik moest aantreden tegen Sjaak Beers (een van de oprichters van onze vereniging) en het bleek dat hij zijn kunstje nog niet verleerd had. Samen gelijk op totdat Sjaak een serie van 22 maakte. Het gat was geslagen en met de beste wil van de wereld kon ik dit niet meer dichten, verlies dus. Hen daarentegen versloeg zijn tegenstander met verve en maakte er 1-1 van, een prima uitgangspunt. Maar… wel een stukje druk voor Nico, die daarna aan de bak ging.

Krachtig en rustig

Zo ging Nico van start en won zijn wedstrijd op een geweldige manier. Ik was er inmiddels van overtuigd dat ze de verkeerde op kop hadden gezet, zo geweldig rustig kwam Nico over. Een hele verandering met de maandagavond waarop het soms niet lukt bij Nico. Ik denk dat hij de maandagavond gebruikt als “training” om zijn prestaties te verbeteren en de andere leden een beetje zand in de ogen te strooien. Ronde 1 = winst, 4-2 in punten

Ronde 2 na de pauze

Het innerlijke versterkt en dat zal helpen. De kop was er af en dan ben je toch een stukje rustiger? Zo dacht ik er over en ik ging dan ook met verve van start, alleen dacht mijn tegenstander er ook zo over. Het werd een gevecht, mis achterom, mis voorom , we werden er samen best moe van en keken elkaar aan met een gezicht van “sorry” . De strijd werd beslist in mijn voordeel met 35 beurten. Maar zoals een teamlid uit de C1 altijd zegt, “het gaat om de punten en die waren wel binnen. Op de tafel naast mij maakte Hen gehakt van zijn tegenstander en scoorde ook 2 punten. Beide (ruud en Hen) keken naar Nico met een gezicht van “de druk is er af” speel maar vrijuit. En dat….. deed hij en scoorde ook de 2 punten. 3 x winst en dik bovenaan de ranglijst, Nieuwegein komt in zicht. Onverwacht, wauw!!

De laatste ronde, spanning alom

En daar ga je dan, de tegenstander mag er 5 minder maar speelde geweldig mooi. Net als in de voorgaande partij veel pech bij beide maar een stuk minder beurten. Bij de stand 61-72 moest ik er nog 8 , ik maak er 2 en maak een onhandige fout. Mijn tegenstander was uit het juiste hout gesneden nam risico, verzamelde heel mooi en maakte er 14, ruud de nabeurt latend. Tja en daar waar het moet gaat het mis, jammer, de tegenstander was beter.

Hen had al zijn krachten verspeeld en trof ook een tegenstander van het zelfde team die keurig en mooi aan het spelen was. Later bleek dat de druk er voor hun al langer af was en dan speel je vrij en onbevangen, verlies voor Hen en dus wederom de druk voor onze Nico. Die (zou blijken) daar geweldig mee omgaat. Hij scoorde er lustig op los en nam een voorspong met een moyenne van ruim 6.60. Om dit vast te houden is best lastig, het einde van de partij naderde en ook de spanning. Mijlenver weg was de tegenstander, maar langzaamaan kwam hij dichterbij, Nico voelde de spanning. Wij ook, je zat met kromme tenen, “wat doet hij nou? andere kant!! niets van dat alles, het was gewoon zijn manier om ons de zenuwen op het lijf te jagen. Alles goed in de hand hebbende won hij zijn partij, BINGO!!

De stand en??? GEWESTELIJK KAMPIOEN

De einduitslag werd op een leuke manier gepresenteerd, langzaam vertellend van 4 naar 3 naar 2 en boem we werden onverwacht de kampioen van het gewest. Verbaasd, stil voor enkele seconden en FEEST!! dit is even wat anders dan meedoen en denken aan de 2e plaats (die ook mee mag naar nationaal). Als team zijn wij geslaagd, Chappeau!

We hebben er maar een Chineesje aan vast geplakt om het te vieren, leek ons wel zo leuk. Een toffe dag!

Het volledige team inclusief de belangrijke ondersteuning

Uw plaatselijke reporter.