Teamfinale C2 Nieuwegein, Spannend

Met excuses voor de late berichtgeving van deze enerverende ervaring waarin spanning en nervositeit zorgden voor een leuke dag. Onderstaand de ervaring kort samengevat.

Onderweg naar eeuwige roem?

Tja, en daar ga je dan, op naar de landelijke finale van de teamcompetitie. Dat wij van Sombroek 3 daar aan toe zouden komen was géén zekere zaak. Eerst de gewestelijke finale gewonnen in Sassenheim. Dat op zich was al een hele prestatie, maar wel een gezellige en zéér gemoedelijk. Dan ga je een stapje verder en weet je dat de sterke Nico Gruijs vanwege vakantie afwezig zou zijn. Gelukkig was Arie Krul (de teamleider) veilig de Deens grens gepasseerd en na zijn verblijf in de polder (ergens bij Almere of Dronten) weer volledig beschikbaar. Let wel, onder begeleiding van zijn meissie Marijke die hem goed in de gaten hield en verzorgde.

Het drietal, de ondersteuning en de supporters

Zoals genoemd Arie Krul de teamleider die samen met Ruud Schigt (ook onder begeleiding) en Hen Slooves en team vormde voor de finalestrijd. Marijke Krul als schrijver en Marieke Schigt als arbiter maakte het team compleet. Een uurtje later kwamen Arie en Ria Rietveld als rasechte supporters ons ondersteunen en waar nodig verzorgend aanmoedigen.

De eerste ronde

Arie speelde alsof hij van niemand last had, zwaar geconcentreerd en degelijk pakte hij de eerste 2 punten. Ruud was nerveus, wilde zijn beste kant laten zien. Maar won zijn wedstrijd, ook 2 punten. Hen zette zijn beste beentje voor en vocht voor wat hij waard was maar kon zijn tegenstander niet verschalken, verlies. Ronde 1 punten 4-2

De 2e ronde

Niets en niemand stond Arie in de weg, rost-vast spel. Degelijk en onverwoestbaar vrat hij zijn tegenstander op, weer 2 punten. Ruud kreeg een tegenstander die normaal in de C1 speelt en volop les kreeg. Duidelijk te merken dat zijn potentieel vele malen hoger lag dan dat van Ruud. De beste man gaf mij een compliment en zei “ik had gauw in de gaten dat ik jou géén klein balletje moest presenteren” jij bent een gevaarlijke speler! Tja, daar had ik niets aan, ik kreeg op m’n broek en verloor de partij. Hen had het wederom superzwaar en kon ook geen potten breken, deze ronde werd ook verloren.

de stand bij ronde 2 in punten 6-6

De laatste ronde

Hierin liet Arie zien waarom hij teamleider is. hij scoorde een moyenne van 5.00 en was in 15 beurten uit. Applaus vanuit de toeschouwers en de anderen er om heen, gewoon geweldig. Ook Ruud ging geweldig van start en had zeer voorspoedig een voorsprong van 30 caramboles, zag er goed uit. Hij was rustig (?) en speelde goed. Maar…. de mensen hadden het warm, de zaalmeester gooide de deur open en de wind kwam in de zaal. Ruud liet zich afleiden, gaf commentaar en…. was zijn concentratie kwijt, stom maar waar. Tegenstander werd wakker, maakte serie van 9. Ruud mist, tegenstander serie van 9. Ruud maakt er vijf en de tegenstander antwoordt met 17. En dan de nabeurt voor Ruud met nog 2 caramboles te gaan, de eerste was raak en de 2e…….. Shit mis. verlies Zo zie je dat nervositeit een hoop doet met de mens, erg jammer maar het zij zo.

En dan onze Hen, de warmte had al een poosje beslag op hem gelegd en met alles wat hij deed kreeg hij de ballen niet waar hij ze wilde hebben. Maar luister, je bent er als team en we hebben een geweldig leuke dag gehad. De dames waren in hun steun voor ons onmisbaar, lieve woorden en een aai over je bol, daar doe je het voor toch?

Sombroek 3 heeft zijn best gedaan op het landelijke podium

Op naar een nieuw seizoen en nieuwe kansen!!

Uw reporter