Voorwedstrijden 4e klasse libre te Warmenhuizen

Tja, de maand april is best een drukke maand met wedstrijden en vakantieperikelen. Onze Nico Gruijs, deelnemer van de club-bandstootfinale afgelopen week heeft het er maar druk mee, eerst bandstoten en dan nu de voorwedstrijden 4e klasse libre van de K.N.B.B. Deze wedstrijden worden altijd in het voorjaar gespeeld daar de drukte van alle soorten wedstrijden in het najaar te weinig ruimte laat in de agenda’s. Zijn verhaal (het eerste deel) willen wij u niet onthouden en hij tekent als volgt zijn belevenis op met een modern toetsenbord laat hij weten.

Nico schrijft,

In het bewaarnummer 2017 – 2018 van District Noord West Nederland staat een aantal wedstrijden ingepland, waaronder de 4e klas libre in Warmenhuizen op 12 en 19 april 2018. Als ik dan begin september in zo’n blaadje kijk vergeet ik bijna, eenmaal in april 2018 aangeland, dat ik moet spelen. Vroegtijdig in de agenda ingepland en dus op 12 april naar Warmenhuizen getogen. Daar aangekomen in het altijd gezellige De Liefhebber moet ik het in de eerste partij opnemen tegen Gerard Sprenkeling. In het begin aan elkaar gewaagd, maar met een mooie serie van 14 nam ik een voorsprong die ik niet meer uit handen gaf. Eerste twee punten binnen in 31 beurten en een mooi moyenne van 1.77

De tweede partij was een partij vol spanning. Ik mocht aantreden tegen ene Leo Roozendaal. (Stond niet in de lijst in het boekje, dus vooruit maar) Eerst ik op kop dan weer Leo. Ik leek met nog 6 caramboles te gaan aan het langste eind te trekken maar met een mooie slotserie werd Leo de winnaar. Ik kwam één punt te kort, maar toch met een moyenne van 1.96

De derde partij moest ik spelen tegen Edwin van Schagen van Wieringermeer. Ik had aan het begin van de avond al gehoord dat het een “harde” speler was met ruime ballen. Maar of het nu kwam door mijn rustige spel of dat het een andere oorzaak had, Edwin speelde rustig. Met een serie van 15 nam ik wat afstand en Edwin had daar geen antwoord meer op. De derde partij werd dus ook in winst omgezet in 18 beurten. Jawel, een moyenne van 3,05. Ik was zo trots als een pauw.

Volgende week donderdag 19 april de tweede en laatste dag van deze klasse. Ik hoop de vorm van de laatste partij vast te houden, maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie enz. enz.

Wordt vervolgd……