Voorwedstrijden en Finale’s, september nadert

Langzaam maar zeker raken we in ons normale doen en worden de clubdagen goed bezocht. September is dan ook de maand waarin echt alles weer van start gaat, iets wat u kunt zien op de website van het district of kunt lezen in het bewaarnummer van het zelfde district. Er is al geopperd om per volgend jaar het bewaarnummer niet meer uit te geven op papier maar alleen digitaal beschikbaar te stellen. U kunt dus nu alvast uitproberen en eventueel vragen hoe dat werkt, waar je moet zoeken en hoe je er aan kunt wennen, vooruitgang is niet te stoppen.

De agenda op de site van BV Sombroek Langedijk is keurig up to date en daar kunt u alle info vinden betreffende de te spelen wedstrijden. Onze regelateur Ben Beemsterboer is druk doende de arbitragelijst en tellerslijst uit te werken en geprint en wel op het bord te hangen. Samenwerken is hier het devies, een zorgvuldig samengestelde lijst zorgt voor een goede en eerlijke verdeling van de te verrichten werkzaamheden. Ben Beemsterboer houd keurig bij wie er is geweest en schakelt iedereen in bij toerbeurt. Het nabellen van alle mensen was voor Ben een hels karwei en ondergetekende heeft met deze taak de helpende hand toegestoken zoals sommigen van u hebben gemerkt.

ZIET U EEN DATUM DIE PROBLEMEN GEEFT??  U kunt ruilen met collega’s (NIET MET BEN BEEMSTERBOER!!) Heeft u geruild? Geef dit dan door aan Ben Beemsterboer.

Alleen als we samenwerken lukt het alles rond te krijgen, kritiek geven mag “maar wel opbouwend” want het is zo makkelijk om te zeuren en ga daar maar eens zitten en doen in de zomer met al dat mooie weer. Teams invullen in de agenda, datums toebedelen zonder dat ze met elkaar in conflict komen. Finales en voorwedstrijden inpassen in die zelfde agenda, teamindeling maken voor mensen die er om vragen en communiceren met het district over de datums op biljartpoint.

Het district heeft een nieuwe wedstrijdleidster die onnoemelijk veel werk moet verzetten, finales en voorwedstrijden worden verdeelt en in het bewaarnummer gezet. Vandaar kunnen wedstrijdleiders zien wat hun is toebedeeld en hun maatregelen nemen, kijken in hun eigen agenda en arbitrage/schrijvers gaan regelen. Iedereen die ingeschreven heeft wil graag spelen op de voor hem/haar meest gunstige locatie of beste speeldag/avond, rekening houden alle verschillende wensen is onmogelijk. Toch wordt er veel gemopperd op de wedstrijdleider PK van het district, wedstrijden ruilen vanwege een toernooi of vakantie danwel een datum die niet past vanwege andere verplichtingen maken het extra moeilijk en iedereen tevreden houden gewoon onmogelijk. Wat kunt u doen? Bezint eer ge begint, denk na over de vraag die u gaat stellen en vraag uw zelf af of u het ook anders op kunt lossen zonder de wedstrijdleidster in een moeilijk pakket te brengen, zij zal u dankbaar zijn.

Wij als bestuur wensen alle leden een fijn en sportief seizoen toe.

Uw reporter