Voorwedstrijden Libre 3e klasse in Schagen zijn verspeeld.

Zondagochtend om half elf en net van plan het hondje uit te laten komt er een auto aanrijden met Dick Kos erin, môgge Ruud! Môgge Dick wat brengt jou hier? Tja, blijf maar een beetje uit de buurt ik ben nogal verkouden, maar ik hewwe biljart in Skagen bij de 3e klas en der hew ik ’n verslaggie van. Je moete maar koike of je der wat van make kenne, ik hew wat opschreven en den doe joi der maar wat boi.

Tja als je zondagochtend zo begint met iemand die met een big smile je iets komt vertellen, dan wordt het een mooie dag. Nog even napraten over hoe het ging en weg was Dick weer naar de Volharding het café van z’n zoon, om daar op het biljart nog even te oefenen, nu kan het nog. Kijkend naar het korte verhaaltje wat Dick schreef is me duidelijk dat hij met charmes meer heeft bereikt dan met zijn schrijverstalenten. Natuurlijk geeft dat niets, niet iedereen kan “slap ouwehoeren” op papier dus zal ik mijn best doen zijn verhaal te vertalen in een leesbaar geheel voor u. 3 maandagen zijn er in Schagen verspeeld en aangezien ze met 6 deelnemers waren liepen ze iemand 2 x keer tegen het lijf.De eerste wedstrijd van Dick ging tegen Rico Salari van de maandagavond en met een miniem verschil werden de punten door Dick binnengesleept. Zijn (voor)naamgenoot Dick Beerse uit Heerhugowaard was de 2e kandidaat, Beerse die recent nog mee heeft gedaan aan de 3 bandenfinale 3e klasse is een ruime speler die zo bleek, te sterk was in die partij. Daar waar Kos rustig en verzamelend probeerde te spelen, speelde zijn naamgenoot meer met het 3 banden in zijn hoofd, ruim en klossende voort alle punten oprapend, heel lastig. Maar het dient gezegd, die verliespartij was dan ook de enige die verloren werd, de rest van de deelnemers werden aan de zegekar gebonden en Dick kon na 3 dagen met geheven hoofd huiswaarts keren, wetende dat hij zijn doel ( promotie naar de 2e klasse) had bereikt met een moyenne van 2.68. Dick hoort thuis in de 2e klasse Libre ( bij de grote mensen) en heeft er hard voor gewerkt, nu als instructeur van de trainersclub moet je toch laten zien dat je wat in huis hebt.

Rico Salari is als 3e geëindigd met 8 matchpunten en een moyenne van 2.4904 en streefde ook naar promotie, echter de grens is 2.499 en dat werd niet gehaald. Jammer Rico, blijf trainen en volgend jaar weer een kans. Natuurlijk ook bedankt voor jouw input met het nieuws van jullie strijd waarvan ik op 11 september een klein bericht had geplaatst.

Onze 3e kandidaat bij deze wedstrijden was Johan Schaddenhorst, Johan had de pech aan zijn zijde met alles wat hij probeerde. Voorom, achterom, klosje hier en klosje daar om moedeloos van te worden, zie dan maar je concentratie te behouden en iets knaps op de tafel te leggen. Als laatste geëindigd met een moyenne van 1.82 blijf je in ieder geval in de 3e klasse en zal je net als Rico het volgende seizoen een betere prestatie op tafel kunnen leggen.

Wedstrijden op een andere locatie spelen brengt altijd spanning met zich mee, die wil je proberen onder controle te houden maar dat lukt niet altijd. Toch zullen zij in het district menigeen doen verbazen als ze volgend jaar weer meedoen, daar ben ik van overtuigd.

Een groot compliment voor jullie prestatie en onderstaand de eindstand.

Plaats Naam Pnt Carr Brt Moyenne HS Vereniging
1. D. Kos 10 413 154 2,68 25 Sombroek Langedijk
2. P. Tesselaar 8 387 150 2,58 18 H.N.K.
3. R. Salari 8 386 155 2,49 19 Sombroek Langedijk
4. D. Beerse 6 344 171 2,01 10 D.N.O.’86
5. H. van Lierop 2 303 162 1,87 14 de Liefhebber
6. J. Schaddenhorst 2 307 168 1,82 11 Sombroek Langedijk

Uw reporter onder auspiciën en met assistentie van Dick Kos