Zomerrooster, de ervaringen van een deelnemer

Toen in de eerste helft van juli de reguliere club-middagen en -avonden ten einde waren begon het zomerreces. Mijn gedachten gingen uit naar de zomerreis met de camper naar Duitsland met als bestemming de Elbe, om daar vooral veel te fietsen. En eerlijk gezegd waren biljartmiddagen, waar ik normaal gesproken naar uitkijk, even niet in de aandacht.

Ik had natuurlijk op de website van de club gelezen over initiatieven voor een ‘zomer-rooster’ en ook wat eerste reacties van mede-clubleden hierop gehoord. Maar of, en zo ja, hoe dat zou gaan bevallen, dat was wat mij betreft voor later zorg.

Onderweg nog enkele keren de nieuwtjes op de website van de biljartclub bekeken en die waren vanaf het begin positief wat betreft het zomer-rooster. Ik betrapte mezelf erop dat ik op dat moment de kalender op mijn IPad zat te bestuderen om te kijken wanneer wij mogelijk weer thuis zouden zijn en of ik ook nog een paar keer kon meebiljarten.

En jawel hoor, donderdagmiddag 8 augustus parkeerde ik de camper thuis weer op het pad, en je voelt het al aan, nog diezelfde avond was ik een van de velen die van het druk bezochte zomer- rooster genoten.

Totaal 4 middagen/avonden was ik van de partij en genoot van de ongedwongen sfeer, van partijen tegen bekende tegenstanders en tegen enkele voor mij ‘nieuwe’ tegenstanders. Prachtig en vooral leerzaam om tegen soms veel betere biljarters te spelen, en kennis te maken met de vaak mooie ballen die zij voor je laten liggen. Deze ‘voorzetjes/cadeautjes’ ben ik op mijn niveau niet gewend, maar ik heb ze in dank aanvaard en mijn zelfvertrouwen aan de tafel kreeg een ‘boost’. Al met al reuze gezellige middagen/avonden, en een initiatief dat wat mij betreft op de agenda voor 2020 geplaatst kan worden.

Een ferme schouderklop voor de initiatiefnemers en voor de geweldige ‘wedstrijdleiders’ Ruud Schigt en Nico Gruijs.

Ruud Oudejans.