De slotdag finale 2e klas libre

Het heeft even geduurd, de emoties zijn verwerkt en de teleurstelling is geparkeerd in de hoek tot volgend jaar als er zich een nieuwe kans aandient. In een geweldige ambiance is de slotdag van start gegaan, Ruud mocht de arena in tegen zijn clubgenoot Joop, een speler waar hij graag tegen speelt (of dat andersom ook zo is?). Het werd stil, erg stil en er werd gevochten om de mooie series en moeilijke ballen, je weet wel, die dingen op tafel die altijd een andere kant uitrollen als dat jij wil. Langzaam maar zeker kwam de eindstreep inzicht en won Ruud de partij, 8 matchpunten en Joop(voorlopig) een illusie armer. Hans Beekes won ook zijn partij en behield de 1e plaats, Ruud bleef in de achtervolging en maakte theoretisch kans hem in te halen, hij moest nog tegen hem spelen en had dus alles in eigen hand. De voorlaatste ronde speelde Ruud tegen Flip Nijkamp en Joop tegen Hans Beekes, de semi-finale dus, wat zal het worden, spannend in ieder geval. In de overtuiging alles te moeten geven en te spelen tegen Flip, die gewend is aan het materiaal, heb je het idee te beginnen met een achterstand. Waar deze onzin vandaan komt weet ik niet, Flip heeft tenslotte de druk van het bedrijf achter z’n broek en ziet vaak teveel, dit leid je als speler toch af en daar zou ik dan weer voordeel van kunnen hebben. Tot zover de flauwekul, er werd ook tijdens deze partij gevochten en de zenuwen kregen behoorlijk de overhand bij beide spelers. Er werden mooie ballen gemist en gegeven en Ruud heeft echt het vogeltje over het touwtje laten springen, Flip wist op het juiste moment de genadeklap uit te delen en Ruud verloor op 3 caramboles, jammer maar terecht. Op de andere tafel verloor Joop ook zijn partij en bleef steken op 6 matchpunten, het hele deelnemersveld trok naar elkaar toe en wat dat zou worden op het einde was nog niet duidelijk, maar wel spannend.

De finale Ruud tegen Hans Beekes, een vriendelijk en sportieve tegenstander die geen onvertogen woord zal uiten, zoals trouwens alle deelnemers zich voorbeeldig hebben gedragen, in dat opzicht was het zeker een geslaagd toernooi met perfecte wedstrijdleiding en een uitstekende bediening. Wat Ruud ook probeerde, hij kreeg er geen vat op in de partij tegen Hans, vooral op het einde werden door beide spelers de mooiste ballen gemist maar had Hans zich beter onder controle en wist de partij terecht winnend af te sluiten, een kampioen waardig.

En dan de verassing van de dag, Joop wist zijn laatste partij met een geweldig moyenne te winnen en maakte daardoor nog kans als 2e te eindigen. Maar, dan moest Jim Marcet wel zijn partij winnend afsluiten en laat dat nou gebeuren met 2 beurten en 0.1 tiende verschil kroop Joop naar de 2e plaats en mag onze vereniging in het gewest verdedigen, geweldig!!

Onderstaand treft u de eindstand van het toernooi

eindstand

Uw reporter ter plaatse