De beleving van Dirk de Graaf en Ton Nientied bij 4e klas Bandstoten

In het biljartcentrum Heerhugowaard, Parelhof 1 werd woensdagavond de afstoot gegeven voor Bandstoten 4e klas. Op zich niets bijzonders zou je denken, dat komt elk jaar voor en als je het leuk vind dan ga je op bezoek. Echter, nu doen er zomaar 2 Sombroekers mee en ja, dan wordt het toch iets anders, dan wordt er gevochten om elke carambole, want ja van die Langedijkers win je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Ik zal u de hoofdpersonen even voorstellen,

  1. Ton Nientied  bv Sombroek Langedijk
  2. Dirk de Graaf bv Sombroek Langedijk
  3. Paul Dragt      bv Heerhugowaard
  4. Henk Groot    bv Heerhugowaard
  5. Theo Wijnker bv Heerhugowaard
  6. Gerard v/d Vliet bv Heerhugowaard

Deze 6 personen gingen met elkaar de strijd aan om te kijken wie er als beste uit de rij naar de districtsfinale afgevaardigd zou kunnen worden. Onze verslaggever ter plaatse (toevallig nog deelnemer ook) Dirk de Graaf tekende onderstaande verhaal op uit zijn beleving van de eerste avond en wilde u als rechtgeaarde biljartliefhebber daar deelgenoot van maken. Uiteraard om op deze wijze te proberen meer fans naar Heerhugowaard te krijgen voor de 2e avond, zijnde 16 november (volgende week woensdag).

En zo schreef Dirk,

Woensdagavond 9 november 2016 moesten onze clubleden Dirk de Graaf en Ton Nientied in het Parelhof te Heerhugowaard aantreden voor hun eerste 3 partijen in de 4e klasse bandstoten.

Door het afzeggen van de heren Blom (treffers) en Goedhart (Lotus) bleven er als tegenstanders van de 2 Sombroekers 4  Heerhugowaarders over, te weten de heren Dragt, Groot, Wijnker en v.d. Vliet. Theo Wijnker werd als invaller gevraagd mee te spelen om zo de poule compleet te maken en het klusje in twee weken te klaren. Zoals gebruikelijk kwamen de 2 Sombroekers meteen in de 1e partij tegen elkaar uit, Ton Nientied (ook wel bekend als “de Spanjool”) besliste de partij al rap in zijn voordeel, 40 Caramboles in 21 beurten voor Ton en 21 caramboles voor Dirk. In de daaropvolgende partijen maakte Dirk ( ook wel bekend als “de sloper”) gehakt van Heerhugowaarders Theo Wijnker en Henk Groot in respectievelijk 25 en 18 beurten. Met deze laatste partij (van de avond) scoorde Dirk met 2,22 het hoogste partij moyenne.

Ook Ton liet zich niet onbetuigd en zette zijn zegereeks voort door in 26 beurten te winnen van Henk Groot. De laatste partij verliep wat stroever, Paul Dragt had steeds een flinke voorsprong en was moeilijk te achterhalen. Tussenstand 28-20 in het voordeel Paul, maar na een mooie inhaalrace (want je raakt ‘m niet zomaar kwijt ) eindigde deze partij met 33 beurten in het voordeel van Ton 40-32, daarmede zijn leidinggevende positie knap verdedigd hebbende.

Na deze 3 partijen gaat Ton aan kop met 6 matchpunten bij een gemiddelde van precies 1,50. Op de 2e plaats staat Dirk met 4 matchpunten bij het hoogste gemiddelde van iedereen, te weten 1,57. Gerard v.d. Vliet heeft ook 4 matchpunten, maar een gemiddelde van 1,07. Theo Wijker en Paul Dragt volgen met ieder 2 matchpunten, terwijl Henk Groot nog op 0 staat.

De hoogste serie is gemaakt door Ton met 8, gevolgd door Dirk met 7. Vooralsnog hebben de Sombroekers de HHW-ers hun hielen laten zien. Volgende week woensdag moet de klus worden geklaard, hopelijk tot ziens.

Sportieve groet van Dirk en Ton