Laatste dag districtsfinale 1e klasse libre in Heerhugowaard

Vandaag een drukke dag, eerst maar naar Delft om de plichtplegingen te doen die het dagelijkse leven met zich meebrengen, hoe laat we terug zijn en of we kans krijgen nog iets te zien van de wedstrijden dat moeten we maar afwachten. Klokke 3 oftewel 15.00 uur rollen we binnen in Heerhugowaard waar Marco aan zijn 2e partij van de dag bezig is, de eerste heeft hij winnend afgesloten tegen Huub Pijnacker, de man die het iedereen moeilijk weet te maken. 40 beurten hadden ze nodig om deze wedstrijd af te sluiten, foei foei, veel te veel maar binnen zijn de punten en daarmee ook de kansen op een titel want Huub werd dus uitgeschakeld door Marco. De 2e partij van Marco werd door hem winnend afgesloten in 21 beurten en daarmee bleef hij in de achtervolging op Rene Visser die wederom zijn partij won en nu op 12 matchpunten staat daar waar Marco door de remise tegen Jan Kant er 11 heeft. De finalepartij wordt dus Marco tegen Rene op tafel 1, spannend spannend.

Links en rechts werden ook de andere partijen verspeeld en er moet gezegd worden dat ondanks dat er weinig meer dan een andere plaats in de ranglijst kon worden gewonnen dan dat ze nu al hadden, er toch fel en fanatiek werd gestreden. Erg leuk om te zien en dat geld ook voor de belangstelling vanuit BV Sombroek, wederom 7 clubleden die de moeite hebben genomen om Marco te ondersteunen met hun aanwezigheid.

15.45 uur werden de laatste partijen gestart en werd het weer stil in de zaal, na 3 kwartier kwam het besef bij uw reporter dat er ook nog een huisdier is wat de aandacht nodig heeft en hebben we de rit huiswaarts gemaakt. En dus hebben we bij gebrek aan meer informatie geen volledige eindstand voor u als lezer van deze berichten. Marco verloor zijn laatste partij in 23 beurten tegen Rene Visser die daarmee de ongeslagen kampioen van dit district is geworden, hetgeen op zich al een knappe prestatie mag worden genoemd.

  1. Rene VisserĀ  (naar Gewest)
  2. Marco HinkĀ (naar Gewest)

Mocht de informatie vanuit Heerhugowaard optijd doordringen dan zal de volledige eindstand alsnog worden toegevoegd.

Uw reporter