Piet Korver erelid

Die kwam als verrassing

Door de corona-perikelen was het wat later dan gepland, maar vandaag 12 oktober was het dan zover. Piet Korver is vandaag als erelid gehuldigd door voorzitter Patrick Sombroek.

Iedereen was net met z’n partij begonnen. Er waren maar liefst 21 leden op de maandagmiddag en er hing een gezellige sfeer. De koffie was net uitgeschonken, dus een mooi moment om alle biljarts even stil te leggen.

De huldiging was eerst voor het 40-jarig lidmaatschap van de biljartbond KNBB. Volgens onze gegevens (de bond is de oude ledenlijst kwijt en weet dus niet meer hoe lang iedereen lid is) was Piet maar liefst 42 jaar lid. Piet kreeg hiervoor een speciaal speldje overhandigd.

Daarna kreeg Piet zijn oorkonde voor zijn 50-jarig lidmaatschap van biljartvereniging Sombroek Langedijk en voor zijn verdiensten uitgereikt. Sinds 1 augustus 1970 is Piet al lid en geeft hij ook nog regelmatig les binnen onze vereniging, waarvoor onze hartelijke dank!

Piet behoort tot 1 van de toppers van de vereniging, echter gaan de jaartjes tellen en merk je dat dit ook punten kost. Het gemiddelde gaat daarmee een beetje omlaag, maar wat Piet me zei, deed me deugd.

Het gaat namelijk om het spel en de gezelligheid! Knap dat je dit zo kunt zien als je zo hoog als Piet gespeeld hebt. Wanneer je namelijk altijd gewend bent in uiterste concentratie te spelen, is het heel knap dat je dit los kunt laten wanneer het spel niet meer helemaal gaat zoals je dat graag zou willen.

Maar ondanks zijn leeftijd van 84 jaar speelt hij vandaag toch even een partij met een gemiddelde van 6,11 en 9,16. Complimenten Piet!!! Er zijn weinigen die je dat nadoen.

Piet had het volgens mij niet helemaal verwacht en leek helemaal een beetje ontroerd. Ik hoop dat de oorkonde een mooi plekje krijgt en ik hoop tevens dat Piet nog vele jaren lid van onze club mag blijven!

Patrick Sombroek

Voorzitter