Sombroek Langedijk in rouw

Beste leden van Biljartvereniging Sombroek Langedijk,

Zaterdag 28 augustus ontving ik het trieste bericht dat onze oud-voorzitter en zeer gewaardeerd erelid Nico Kraakman is overleden. Het was voor mij een donderslag bij heldere hemel en het bericht kwam hard aan en rillingen die nog een heel tijdje duren. Afgelopen week hoorde ik dat hij met longontsteking opgenomen was in het ziekenhuis en dan ineens dit bericht. Voor mijn vakantie heb ik zijn vrouw Gerda en zoon Jos en dochter Petra nog een paar keer gesproken.

Berichten waren positief over het verloop

Het positieve bericht was, dat hij naar huis mocht! Er moesten alleen letterlijk en figuurlijk nog wat drempels weggewerkt worden om hem weer thuis met open armen te kunnen ontvangen. Er moesten aanpassingen aan de woning gedaan worden en thuiszorg ingeschakeld. Dit is natuurlijk niet zomaar geregeld.

Verhuizing stond op de planning

Het nieuwe appartement is in aanbouw en kan met enkele maanden bewoond worden. Alles lekker gelijkvloers, geen onderhoud meer en nog dichterbij (letterlijk op een paar meter afstand van) zijn geliefde biljartclub. Helaas mocht het niet zo zijn.

Speciale plek

Nico heeft een speciaal plekje bij mij. Tuurlijk kent iedereen hem wel eens als een mopperkont, maar Nico ken ik vooral als nuchter, eerlijk en een oprecht mens. Z’n mening kwam wel eens hard bij een ieder aan, en hij had bijna altijd gelijk. Hij stond altijd voor iedereen klaar en was ook altijd met biljart bezig. Enorm veel jaren was hij wedstrijdleider van het district en voorzitter van onze vereniging. Na het uitstekend uitvoeren van deze taken, heeft hij zich altijd bezig gehouden met het onderhoud van de biljarts, ballen etc. Bijna elke dag was hij als eerste in de sporthal om alles al keurig in topconditie te houden. Hoe moeilijk dit is ervaren wij nu elke dag weer.

Overdracht bestuur door sportman pur sang

Geridderd in de orde van Oranje Nassau en Bondsridder van de KNBB zijnde gaf Nico een prachtige draai aan de overdracht van het voorzitterschap. Iets wat mij positief heeft verbaasd. Ik had verwacht dat hij er moeite mee zou hebben. Hij had dit tenslotte meerdere decennia gedaan. Hij vond het gelijk een goed idee. Tijd voor een nieuwe generatie. Bij de overdracht kreeg ik een voorzittershamer, die ik voor altijd zal koesteren. Ik ken Nico al zo’n 35 jaar en kan niet alles omschrijven, maar 1 ding weet ik zeker. Nico, ik zal je missen!

Ik wens zijn familie en iedereen die hem kende, heel veel sterke!

Met vriendelijke groet,

Patrick Sombroek

Voorzitter Biljartvereniging Sombroek Langedijk